2023. szeptember 22. péntek Móric

Kapaszkodik vissza a forint a tegnapi nap után

agrarszektor.hu
A keddi nap második felére nagyot fordult az euró árfolyama, közben szép lassan a forint is megbotlott. Szerdán viszont a magyar deviza ismét felülteljesítő, a dollár pedig próbál tovább kapaszkodni - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Tegnap érezhetően gyengült a forint, hiszen egy napja még 304,4-nél járt. Mostanra azonba 305,52-ig erősödött vissza a magyar deviza az euróval szemben. A dollár most éppen 255,77 forintba kerül.

Ezzel egyébként a forint felülteljesítő, hiszen a lengyel zloty például továbbra is 0,2 százalékos gyengülésben van az euróval szemben, míg a cseh korona stagnál. Tegnap a kereskedés egyik nagy vesztesei a feltörekvő devizák voltak, ugyanis az újabb észak-koreai rakétateszt miatt visszaesett a kockázatvállalási hajlandóság. Szerda reggel az orosz rubel 0,1 százalékos erősödéssel folytatta, a török líra árfolyama nem változott, míg a dél-afrikai rand szintén stagnálással indította a napot.

Tényleg láttuk az euró tetejét tegnap?

Az euró a keddi nap első felében szárnyalt a dollárral szemben, hamar elérte az 1,20-as lélektani határt az árfolyam, majd onnan estére vissza is erősödött a dollár. Ezt követően a szerdai napot ismét 0,2 százalékos erősödéssel kezdte az amerikai deviza, így 1,195 alá csúszott az euró-dollár. Ez talán annak köszönhető, hogy egyre többen elhitték, hogy az 1,20-as szint felett láthattuk az árfolyam csúcsát egy időre. Közben a japán jen 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékot tudott javítani.

Tényleg láttuk az euró tetejét tegnap?

Ma a nap második felében érdemes lesz figyelni, ugyanis Amerikában fontos adatok jelennek meg. Egyrészt a magánszektor foglalkoztatását mérő augusztusi ADP-index, másrészt a felülvizsgált GDP-adat, melyek befolyásolhatják a devizapiaci hangulatot is.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?