2023. március 27. hétfő Hajnalka

Újra erősödik a forint

agrarszektor.hu
Mozgalmas hetek-hónapok elé nézhet a devizapiac, elsősorban az euró-dollár árfolyamban lehetnek komolyabb kilengések. Az ősz első napja viszont csendesen indul a piacon, a jövő héten az EKB döntésével elkezdődik a piaci tűzijáték - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Németh Dávid összességében inkább forintgyengülésre számít a következő 4-5 hónapban, és ezt a gyengülést a jegybank is támogathatja. Ez a számok szintjén azt jelenti, hogy az euró árfolyama akár 315 forint fölé is kerülhet. Azért lehet valószínű ez a forgatókönyv, mert várakozásai szerint az Európai Központi Banktól és az amerikai Fedtől is szigorítás jöhet, miközben az MNB pont lazítani készül. Ez a kettős helyzet pedig megágyazhat a forint gyengülésének. 

Alapvetően unalmas a délelőtt a devizapiacokon, így az, hogy a 306-os szintről 305 közelébe süllyedt az euró árfolyama, már eseményszámba megy. Annyiban van érdekesség a mozgásban, hogy a múlt héten a a jegybank verbális intervenciója tolta vissza a megszokott 305-315-ös sávban az euró kurzust, véget vetve a tavaly óta tartó lendületes erősödésnek. Ma viszont újra erősödik a forint, érdekes lesz nézni, kilép-e a sávból a kurzus

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig alig mozdult.

A dollár ma is minimális erősödéssel kezdte a napot, 0,1 százalékos csökkenéssel megint 1,19 alatt jár az euróval szembeni árfolyam. Közben a japán jen és az angol font is minimális gyengülést mutatnak az amerikai devizával szemben.

Unalmasan indul a forró ősz a devizapiacon

A címlapkép forrása: Thomas Samson/AFP

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?