A hét első napján a koreai hírek befolyásolják a devizapiacot

agrarszektor.hu
A piac elsősorban a csütörtöki EKB-döntésre vár a héten, addig viszont alapvetően csendes kereskedésre lehet számítani. Főleg úgy, hogy hétfőn az amerikai piacok szünnapot tartanak. Így egyelőre csak az újabb hétvégi észak-koreai bombakísérlet borzolja a kedélyeket - írja a Portfolio.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő reggel a forint 305,51-nél járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelent péntek estéhez képest a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 256,87-nél állt a hazai fizetőeszköz.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással indította a hetet. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,4 százalékkal gyengült az egyébként is szenvedő dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékkal értékelődött le, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengüléssel kezdett.

A dollár gyengüléssel kezdte a hetet, így ismét 1,19 közelében jár az euróval szembeni árfolyam, ami 0,3 százalékkal magasabb a péntekinél. A héten a befektetők elsősorban Mario Draghi csütörtöki szavait várják, a várakozások szerint az EKB elnöke végre elárulhat valamit az eszközvásárlások fokozatos leállításáról.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre

Közben az újabb észak-koreai bombakísérlet miatt ismét csökkent a kockázatvállalási hajlandóság a piacon, ebből elsősorban a menedékdevizák profitálnak. A japán jen például 0,7 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a svájci frank 0,3 százalékot javított az euró ellenében.

A címlapkép forrása: Ed Jones/AFP

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?