2023. március 27. hétfő Hajnalka

Zuhan a török líra

agrarszektor.hu
Több mint két százalékos zuhanással kezdte a hetet a török líra, miután diplomáciai feszültség alakult ki Törökország és az Egyesült Államok között. A forint és az euró eközben minimális elmozdulással kezdték a napot - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!


Hétfő reggel kicsivel 312 felett járt a forint az euróval szemben, ez szinte fillérre megegyezett a péntek esti értékkel. Ezzel az utóbbi egy hónapban 1,8 százalékot bukott a magyar deviza, az év eleje óta pedig közel egy százalékos mínuszban van az euróval szemben.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A feltörekvő piacokon azonban a török líra volt a középpontban ma reggel. A deviza több mint 2 százalékos eséssel kezdte a napot miután Törökország és az USA kölcsönösen bejelentette, hogy nem adnak ki vízumot egymás állampolgárainak. Az ügy előzménye, hogy a múlt héten a török hatóságok őrizetbe vették az ankarai amerikai nagykövetség egyik helyi dolgozóját, akit a tavaly nyári puccskísérletben való részvétellel vádolnak. Erre válaszul először Washington függesztette fel a vízumok kiadását, majd hasonlóan tett a török kormány is.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A dollár minimális erősödéssel kezdte a hetet az euróval szemben, mindössze 0,05 százalékkal került lejjebb az árfolyam, ami így 1,1729 körül járt. Közben az angol font tudott még érdemben erősödni, és 0,4 százalékot javított az euróval szemben.

Zuhan a líra a törökök újabb keménykedésére


A címlapkép forrása: Bulent Kilic/AFP

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?