Már 310 alatt a forint

agrarszektor.hu
Sikerült áttörnie a forint euróval szembeni árfolyamának a 310-es szintet, a dollár ellenében még látványosabb a hazai fizetőeszköz ereje - írja a Portfolio.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Jól indult a forint reggele, az euróval szembeni jegyzések egy egységgel kerültek lejjebb.

Feltűnő, hogy a forint ma éppen mennyire együtt mozog legnagyobb régiós versenytársával, a lengyel zlotyval, mely szintén 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

A dollár ma reggel 263 forintba került, míg a svájci frank 269,67-nél járt.

A forint versenytársai közül a cseh korona minimális gyengüléssel kezdte a napot. A feltörekvő piacokon eközben a török líra folytatja erősödését, 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, de az elmúlt egy hétben még ezzel együtt is 3,7 százalékos zuhanásban van a líra az amerikai-török diplomáciai feszültségek miatt. Az orosz rubel közben minimális gyengülést mutat, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Az euró szerda reggel is tovább kapaszkodik a dollárral szemben, az 1,1826 körüli érték 0,2 százalékkal magasabb a kedd estinél. A japán jen eközben 0,1 százalékkal erősödött a dollár ellenében, míg az angol font 0,1 százalékos gyengüléssel indítja a napot. 

Hamar megijedt a forint a 310-től

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?