Fórián Zoltán vezeti az Erste Bank agrárközpontját

agrarszektor.hu
Két év alatt csaknem 60 százalékkal nőtt az Erste Bank agrárhitel-állománya. Október 9-től Fórián Zoltán vezeti a bank megújított Agrár Kompetencia Központját.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Megújította Agrár Kompetencia Központját az Erste Bank. A pénzintézet közleménye szerint a központot október 9-től Fórián Zoltán vezeti, aki korábban a Takarékbank Agrár Központjában dolgozott.

Nem kérdőjelezhető meg, hogy át kell térni a precíziós gazdálkodásra, a kérdés inkább az, ki, mikor szánja el erre magát - mondta Fórián Zoltán a bank bikali agrárfórumán. Mivel az Európai Unió következő pénzügyi-kifizetési ciklusában a környezetgazdálkodás mellett éppen a precíziós gazdálkodás lesz az egyik preferált terület, az ilyen irányú fejlesztéseket a támogatási rendszer is motiválni fogja.

A precíziós gazdálkodás nemcsak a nagy agrárvállalatok lehetősége, ugyanakkor nem térül meg mindenkinek - fejtette ki Gór Arnold, a bank agrárszakértője. Kifizetődőbb lehet intenzív, koncentrált termelés és magasabb hozzáadott értéknél, mint amilyen például a kertészet és az állattenyésztés.

A precíziós gazdálkodás kiválthat emberi munkát, segíthet döntéseket hozni, ellenben nem alkalmas a szaktudás kiváltására, ezért bevezetéséhez előzetes konzultációra, működtetéséhez pedig folyamatos szaktanácsadásra van szükség. Gór Arnold a precíziós gazdálkodás további terjedésére számít, mivel ez versenyelőnyt ad azoknak, akik képesek beruházni akár saját erőből, akár a mostani kamatkörnyezetben kedvező hitelekkel.

Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank kkv igazgatója szerint a pénzintézet jelentősen növelte agrárhitel-portfólióját. A hitelállomány e szegmensben két év alatt csaknem 60 százalékkal nőtt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?