A jövő heti jegybanki döntések mozgatják a forintot és az eurót

agrarszektor.hu
Kismértékű gyengüléssel kezdte a keddi kereskedést a forint az euróval szemben, a befektetők már a jövő heti MNB-döntésre fókuszálhatnak. Hasonló a helyzet az euróval is, mely gyengülésnek indult az utóbbi néhány napban, viszont jövő csütörtökön az EKB nagy bejelentése teljesen felforgathatja a piacot - írja a Portfolio.

Kedd reggel 307,95 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a hétfő esti árfolyamnál. Vagyis minimális gyengülést mutat a magyar deviza azt követően, hogy az elmúlt egy hétben közel egy százalékkal erősödött. Alig két hete pedig még 313 közelében is volt a jegyzés.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót

A dollárral szemben ma reggel 261,85-nél kezd a forint, ez 0,4 százalékos forintgyengülést jelent, de az euró-forint esetében már láthattuk, hogy ez nagyrészt a dollár erősödésének tudható be.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékot veszített, akárcsak a dél-afrikai rand.

A dollár erősödése is folytatódik, ma reggel 0,3 százalékkal 1,176 környékére esett az euró-dollár jegyzés. A következő napokban várhatóan már a jövő csütörtöki EKB-döntéssel kapcsolatos információk, pletykák mozgatják majd az árfolyamot, mivel arra lehet számítani, hogy az európai jegybank végre mond valami konkrétumot az eszközvásárlási program fokozatos lezárásáról.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót

A ma megjelenő makroadatok közül délelőtt az eurózónás inflációra, délután pedig az amerikai ipari termelés friss statisztikájára lehet érdemes figyelni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?