Erős korláthoz ért a forint

agrarszektor.hu
Az amerikai vállalati adócsökkentések egy évvel való elhalasztásának terve jókora részvénypiaci hangulatromlást okozott tegnap, és a dollár is gyengült. Közben a forint egy erős korlát környékén álldogál az euróval szemben - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A jelek szerint mégsem jövőre, hanem csak 2019-ben lépne hatályba az amerikai gazdaságélénkítést is célzó adócsomag, így ez részvénypiaci esést váltott ki tegnap és a fed kevésbé intenzív kamatemelési pályája miatt a dollár is gyengült. Az euróval szemben 1,16 alatti szintekről 1,1650-ig bukott a zöldhasú. Amint láthatjuk, 1,1670 körül egy erősebb ellenállás húzódik, ami megfoghatja a dollár gyengülését.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint

A forintnál is találunk fontos technikai szintet az euróval szemben. Amint láthatjuk a berajzolt szűkülő háromszög felső száráig gyengült a forint (ma reggel 40 filléres gyengüléssel 312,40-ig, ami egyhavi forintmélypont), azaz ez a tartomány első körben megállíthatja a forint gyengülését. Ha 312,6 fölé jutna az árfolyam, akkor jelentősebb tér nyílna meg a forint további gyengülése előtt. Ma késő este jön a Fitch Ratings felőli magyar országminősítés, aminél elképzelhető kilátásjavítás, az pedig akár segítheti is a forintot.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint

A régiós devizák euróval szembeni teljesítménye kapcsán érdemes kiemelni az utóbbi napokban szenvedő török lírát, amely mellett a dél-afrikai rand és az orosz rubel is gyengélkedik, a többieknél nincsenek nagyobb mozgások.

Egyhavi mélyponton erős korláthoz ért a forint

Címlapkép forrása: Shutterstock

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?