Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

agrarszektor.hu
Továbbra sem tud egyik irányba sem elmozdulni a forint az euróval szemben, a 308-310 közötti szűk sáv erős támasznak tűnik az árfolyamban. A dollár viszont az utóbbi napokban 1,22 alá tudott visszakapaszkodni, és csütörtök reggel is tovább erősödött - írja a Portfolio.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Csütörtök reggel a forint 308,58-nál állt az euróval szemben, ami minimális elmozdulást jelent szerda estéhez képest. A forint az utóbbi napokban nagyon úgy tűnik, hogy beragadt a 308-310-es sávba, és onnan egyik irányba sem tud elmozdulni. A dollárral szemben 253,07-nél állt a magyar deviza, míg a svájci frank 262,22 forintba került.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, és ma egyelőre a feltörekvő devizák esetében sem látunk jelentős mozgást. Az utóbbi napokban megint nagyot gyengülő török líra például 0,15 százalékkal kapaszkodott vissza a dollárral szemben, ezzel az utóbbi egy hétben "már csak" egy százalékos esést mutat. Az orosz rubel minimális gyengüléssel kezdte a napot, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot veszített a dollár ellenében.

Az euró-dollár esetében már-már úgy tűnt, hogy csak felfelé lehet az irány, aztán az utóbbi pár napban előbb megtorpant az euró erősödése, majd óvatos korrekció kezdődött. Ez folytatódik csütörtök reggel is, a dollár 0,2 százalékkal 1,2188-ig kapaszkodott vissza. A japán jen eközben 0,15 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,3 százalékot veszített.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?