Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

agrarszektor.hu
Továbbra sem tud egyik irányba sem elmozdulni a forint az euróval szemben, a 308-310 közötti szűk sáv erős támasznak tűnik az árfolyamban. A dollár viszont az utóbbi napokban 1,22 alá tudott visszakapaszkodni, és csütörtök reggel is tovább erősödött - írja a Portfolio.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Csütörtök reggel a forint 308,58-nál állt az euróval szemben, ami minimális elmozdulást jelent szerda estéhez képest. A forint az utóbbi napokban nagyon úgy tűnik, hogy beragadt a 308-310-es sávba, és onnan egyik irányba sem tud elmozdulni. A dollárral szemben 253,07-nél állt a magyar deviza, míg a svájci frank 262,22 forintba került.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, és ma egyelőre a feltörekvő devizák esetében sem látunk jelentős mozgást. Az utóbbi napokban megint nagyot gyengülő török líra például 0,15 százalékkal kapaszkodott vissza a dollárral szemben, ezzel az utóbbi egy hétben "már csak" egy százalékos esést mutat. Az orosz rubel minimális gyengüléssel kezdte a napot, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot veszített a dollár ellenében.

Az euró-dollár esetében már-már úgy tűnt, hogy csak felfelé lehet az irány, aztán az utóbbi pár napban előbb megtorpant az euró erősödése, majd óvatos korrekció kezdődött. Ez folytatódik csütörtök reggel is, a dollár 0,2 százalékkal 1,2188-ig kapaszkodott vissza. A japán jen eközben 0,15 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,3 százalékot veszített.

Kapaszkodik a dollár, de a forint egyelőre nem mozdul

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?