Nem mozdul a forint a 308-310-es szintről

agrarszektor.hu
A szerdai esti árfolyammal megegyező, 309 körül folytatta a csütörtököt a forint, amely napok óta képtelen elmozdulni a 308-310-es szintről. A magyar deviza dollárral szembeni 250 alatti jegyzésére pedig több mint három éve nem volt példa - írja a Portfolio.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A forint csütörtök reggel 309,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. A forint napok óta képtelen kimozdulni a 308-310-es szintről, az MNB tegnap délutáni bejelentése sem mozgatta meg az árfolyamot a jelek szerint, pedig a jegybank közölte, hogy máris döntött a januárban bevezetett IRS-eszköz finomhangolásáról. A dollárral szemben 249,08-nál jár a forint, utoljára több mint három éve, 2014 végén volt példa 250 alatti dollár-forint jegyzésre.

Nem áll meg a dollár lefelé a lejtőn

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, de a cseh korona is kismértékű javulással nyitott. A feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,15 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra stagnált, míg a dél-afrikai rand viszont 0,3 százalékkal gyengült. 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?