Nem mozdul a forint a 308-310-es szintről

agrarszektor.hu
A szerdai esti árfolyammal megegyező, 309 körül folytatta a csütörtököt a forint, amely napok óta képtelen elmozdulni a 308-310-es szintről. A magyar deviza dollárral szembeni 250 alatti jegyzésére pedig több mint három éve nem volt példa - írja a Portfolio.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A forint csütörtök reggel 309,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. A forint napok óta képtelen kimozdulni a 308-310-es szintről, az MNB tegnap délutáni bejelentése sem mozgatta meg az árfolyamot a jelek szerint, pedig a jegybank közölte, hogy máris döntött a januárban bevezetett IRS-eszköz finomhangolásáról. A dollárral szemben 249,08-nál jár a forint, utoljára több mint három éve, 2014 végén volt példa 250 alatti dollár-forint jegyzésre.

Nem áll meg a dollár lefelé a lejtőn

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, de a cseh korona is kismértékű javulással nyitott. A feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,15 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra stagnált, míg a dél-afrikai rand viszont 0,3 százalékkal gyengült. 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?