Gyengül a forint, 311 felett az euró

agrarszektor.hu
A szerdai nap második felében ismét 310 felé gyengült a magyar deviza az euróval szemben, ami a dollár erősödésével volt párhuzamos. Ma úgy tűnik egyelőre mindkét megkezdett tendencia folytatódik.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az angol font már 1,1 százalékot javított az euróval szemben tegnaphoz képest, most kezdődött ugyanis Mark Carney jegybankelnök sajtótájékoztatója a kamatdöntést követően, így még mozgalmas időszak előtt állhat az árfolyam.

A dollár közben tovább erősödik, a jelenlegi 1,2234-es jegyzés 0,2 százalékkal alacsonyabb a tegnap estinél az euróval szemben.

Mostanra 311,1-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, ez már 0,15 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. A dollárral szemben már 0,35 százalékot bukott a magyar deviza, így 254,28-nál jár.
A forint versenytársai közül a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel majdnem fél százalékos ugrást mutatott be a dollárral szemben, a török líra pedig 0,25 százalékot javított.

Ma a Bank of England kamatdöntése elsősorban a font árfolyamára lehet hatással, emellett a nap második felében több Fed-döntéshozó is megszólal, akiknek a szavaira figyelhetnek a befektetők.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?