Fontos határidőre kell figyelniük az őstermelőknek

agrarszektor.hu
Több mint 58 ezer gazdálkodó nem aktualizálta, illetve nem érvényesítette őstermelői igazolványát. Nem érvényes és nem aktualizált adatokkal őstermelőként értékesítési tevékenységet nem lehet folytatni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló kormányrendelet szerint a földterületekre, az állattartásra alkalmas épületekre, a vadon gyűjthető termékek engedélyére valamint a termesztett növénykultúrák vagy nevelt állatok körére és mennyiségeire vonatkozó adatokban történt változásokat azoknak az őstermelőknek is be kell jelenteniük, akik nem folytatnak értékesítési tevékenységet - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ezeket az adatokat idén június 17-ig kell aktualizálni.

Forrás: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Az őstermelői igazolványban szereplő személyes adatokban (például név, lakcím, adószám), a közös őstermelői tevékenységben részt vevők személyében, valamint az őstermelői tevékenységi körben és az értékesíteni kívánt termékkörben történt változásokat legkésőbb tizenöt napon belül, de még az értékesítési tevékenység megkezdése előtt be kell jelenteni. Tizenöt napon belül kell jelezni azt is, ha már egyáltalán nem végez őstermelői tevékenységet ez esetben az igazolvány érvénytelenítésére, bevonására van szükség.

Ha az adatok határidőben történő aktualizálásáról megfeledkezik, akkor az őstermelői tevékenység végzésétől két hónaptól akár két évig terjedően is eltilthatják az ellenőrző hatóságok. Az igazolvány módosítása, érvényesítése vagy bevonása személyesen, a bejelentett lakcím szerinti falugazdásznál kérelmezhető. Az ügyintézés során az érvényes, személyazonosításra alkalmas dokumentumoknak és az őstermelő igazolványnak is rendelkezésre kell állnia, valamint közös igazolvány esetén az őstermelő családtagoknak is meg kell jelenniük. Az ügyintézés díjmentes.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 12. 09:03