Megvonták a bizalmat a Bayer vezetőségétől

agrarszektor.hu
Glifozátos perek, listázás, befolyásolás - hogy csak néhány kulcsszót említsünk az utóbbi időben botrányt kavart hírekből, amelyek a Monsanto korábbi tevékenységére vonatkoznak. Nehéz elhinni, hogy a Bayer ennyire gyanútlanul vásárolta fel riválisát, de tételezzük fel, hogy egyszerűen csak rossz tanácsokat kapott. Bárhogy történt, hibázott, amit a részvényesek - a történelemben először - számon is kértek a vezetőségen.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Történelmet írt 3600 Bayer-részvényes: először fordult elő egy tőzsdén jegyzett konszern életében, hogy a regnáló elnökségtől az értékpapírtulajdonosok megvonják a bizalmat.

Csak a részvényesek 45 százaléka szavazott a Bayer vezetője, Werner Baumann és csapata mellett.

Az eset rendkívüli, egyelőre nincs hír arról, hogy most mi a következő lépés. A bizalmatlansági szavazással a részvényesek egyelőre kiadták a mérgüket, amit a vállalat tőzsdei értékének zuhanása váltott ki belőlük.A Bayer a Monsanto átvétele óta - azaz  kevesebb mint egy év leforgása alatt.- korábbi értékének 40 százalékát veszítette el - írja a handelsblatt.com.

A Monsantóról azóta is sorra derülnek ki a kényemetlen részletek. Egy dolog a glifozát feltételezett rákkeltő hatása, és másik, hogy a konszern milyen gondosan vezetett listákat a számára kedvező és kedvezőtlen véleményt formáló újságírókról, politikusokról és környezetvédőkről.

Legalább hét olyan ország van, ahol a listázás a napi gyakorlat része lehetett: Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország és Nagy-Britannia.

A francia ügyézsség éppen egy ilyen ügyben nyomoz. A hírek szerint 200 Monsanto-kritikus személyről találtak listát, akiket az amerikai cég megpróbált befolyásolni is. Elsősorban újságírók és hivatalnokok szerepelnek az adattárban. A Bayer most azt ígéri, hogy a megfigyelt személyekkel felveszi a kapcsolatot, és tájékoztatja őket arról, hogy milyen jellegű személyes adatokat tároltak róluk az amerikai konszernnél.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány lista készült, és hány embert érint a dolog. A vizsgálatot az amerikai Sidley Austin jogászaira bízta a Bayer. A jogászcsapatot korábban már több ügyben is foglalkoztatta a német vezetés, jelemzően szabadalmi és cégfelvásárlási kérdésekben fogadta meg a tanácsait. (Reméljük, a Monsanto ügyében nem ők vezették a Bayer kezét.) A Fleishman Hillard reklámügynökséggel azonban nem kívánnak többé együtt dolgozni, mivel a Monsanto őket bízta meg a listák létesítésével.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?