Hatalmas a baj: kritikus állapotban van a népszerű magyar tó
A Velencei-tó vízszintje döbbenetesen alacsony, 64 centiméteren áll, ami jelentős aggodalomra ad okot a szakértők szerint.
A Velencei-tó vízszintje döbbenetesen alacsony, 64 centiméteren áll, ami jelentős aggodalomra ad okot a szakértők szerint.
Az elmúlt három évben 120 centimétert csökkent a vízszint, és a tó jelenleg a kiszáradás jeleit mutatja.
Drámai mértékben csökkent a vízszint a tatabányai Síkvölgyi Horgásztavakban, ennek nem lesz jó vége.
Rendkívüli alacsony vízállást regisztráltak a Maros folyón, amely egyes pontokon szinte teljesen kiszáradt.
Megdöbbentő látvány fogadja az Upponyi-hegységbe látogatókat, a térség meghatározó vízbázisának számító Lázbérci-víztározó medre nagyrészt szárazon áll.
Augusztus elején komoly ellátási hiány volt a karfiolból, ami a forróság elmúltával rendeződni látszik.
A Balaton vízszintje az elmúlt napokban további csökkenést mutatott, mondhatni, hogy kritikus a helyzet.
A spanyol mezőgazdaság kritikus helyzetére figyelmeztettek a legnagyobb szakmai érdekképviseletek.
Szicíliában már a tengervíz-sótalanításával keresik megoldást a szigeten pusztító szárazságra.
A Föld kilenc kritikus határából hatot már átlépett az emberiség, de talán nincs minden veszve.
Pusztulnak a halak a Duna-Tisza-csatornában, több 100 méteren keresztül elburjánzott a növényzet.
Kövesdi Zsófia, a Jammertal vezető borásza újabb külföldi elismerést vihetett haza.
Drágábbak lesznek az élelmiszerek, mert romlik a földek minősége, ráadásul a klímaváltozás is csak fokozza a bajt.
A termelés újraindítása főként a földgáz árától függ.
Nagy a baj Ukrajnában.
Egyre jobban növekszik az EU-ban az import paradicsom aránya.
Tragikus a helyzet Debrecen mellett.
Túl sokat esett a cég értéke a Monsanto-ügyek miatt

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.