Döglött halak lepték el a Duna-Tisza-csatornát: rengeteg tetemet találtak

Döglött halak lepték el a Duna-Tisza-csatornát: rengeteg tetemet találtak

agrarszektor.hu
A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség július 17-én, hétfőn az esti órákban a Duna-Tisza-csatorna középső szakaszán, a közelben lévő szennyvíztelep befolyója alatt szórványos halpusztulást észlelt. Elsősorban csukák és keszegek tetemeit találták meg. Az érintett szakaszon teljes keresztmetszetben, több 100 méteren keresztül elburjánzott a növényzet. Az amúgy is csekély vízáramlást pedig teljesen meggátolja a sűrű és dús hínárszőnyeg. 

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A meleg és a közeli szennyvíztelepből kifolyó - jobb esetben - tisztított szennyvízben található magas szervesanyag-tartalom kedvező feltételeket teremtett a vegetáció berobbanásának. A dús növényzet nappal ugyan oxigént termel, de a sötétség beállta után maga is oxigénfogyasztóvá válik, és így kora hajnalra oxigénhiányos állapotot tud előidézni - írja az Infostart. A pecaverzum.hu szerint szövetség jelezte a problémát a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szakembereinek, akik július 18-án kora reggel fel is vonultak a kritikus területre, és megkezdték a beavatkozást. A szakemberek a probléma megoldására igyekeztek és kiépítettek egy mobil levegőztető állomást is, ami a szükséges mennyiségű oxigén pótlásáról gondoskodhat a kritikus időszakban.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vízminőség javítása érdekében a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (Kdvvizig) műszaki beavatkozásokkal igyekszik növelni a víz oxigénszintjét és a megfelelő vízmozgást biztosítani, ezért július 18-án 8:00 órától III. fokú (legmagasabb) vízminőség-védelmi készültséget rendelt el az igazgatóság védelemvezetője. A beavatkozásokat igazgatóságunk szakemberei mindaddig végzik, ameddig a vízminőségi paraméterek ezt indokolják

- írta a Kdvvizig közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?