Magyar kapta az Év Nemzetközi Női Borásza kitüntetést

Magyar kapta az Év Nemzetközi Női Borásza kitüntetést

agrarszektor.hu
A legjobb női borásznak járó nemzetközi címmel tüntette ki Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok vezető borászát a legnagyobb német borászati szakportál. Az újvilági tapasztalattal is rendelkező borásznak ez már nem az első nemzetközi sikere.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Év Nemzetközi Női Borásza 2023 címmel tüntette ki Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok (Wunderlich Borászati Kft.) vezető borászát Németország legnagyobb internetes borászportálja, a selection-online.de – közölte a borászat. Hozzátették: magyar borász vagy borásznő ilyen figyelemreméltó külföldi elismerésben még nem részesült. A német szakportál évente több, mint 10 ezer tételt kóstol és értékel a világ minden részéről.

Németország a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb borpiaca. Kövesdi Zsófia teljesítménye a magyar bormarketing szempontjából kiemelkedő jelentőségű. Bebizonyítja, hogy Magyarországnak mind a terroir, mind a borászszakma felkészültsége szempontjából a világ borászati élvonalában helye van - áll a közleményben.

Az idei versenyfelhívásra beküldött kilenc, Kövesdi Zsófia által készített Jammertal Borbirtok tétel a következő értékeléseket kapta:

  • Koh-I-Noor - 105.6 2019 - TOP-ARANY
  • Koh-I-Noor - Merlot 2017 - ARANY
  • Koh-I-Noor - Merlot 2019 - ARANY
  • Koh-I-Noor - Cabernet Sauvignon 2018 - ARANY
  • Cassiopeia - MCS*Achird 2018 - TOP-ARANY
  • Ars Poetica - Syrah 2021 - ARANY
  • Ars Poetica - Pinot Noir 2020 - ARANY
  • Ars Poetica - Chardonnay 2020 - ARANY
  • Jammertal - Blue Sky 2020 - ARANY

A széleskörű nemzetközi, közte újvilági tapasztalattal is rendelkező Kövesdi Zsófiának egyébként nem ez az első nemzetközi sikere. A közelmúltban a világ egyik legelismertebb borkritikusa, Robert Parker a Jammertal Borbirtok négy tételét értékelte 90 pont feletti eredménnyel, korábban pedig már három vörösbort értékelt 90 és 92 pontra, valamint egyet 91 pontra.

A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja a Concours Mondial de Bruxelles 2021 bor-világversenyen pedig Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat nyert, amellyel az említett tétel gyakorlatilag a világ csúcsborai közé emelkedett.

https://www.selection-online.de/weinszene/internationale-winzerin-des-jahres-2023

Címlapkép forrása: Jammertal Borbirtok

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02