A Bayer kivásárolná magát a glifozátperekből

agrarszektor.hu
Maga a Bayer még nem erősítette meg az összeget, de a Bloomberg már tudni véli, hogy 8 milliárd dollárt ajánlottak a perben közvetítő amerikai ügyvéden keresztül, ha ezzel valamennyi glifozátper egyszer és mindenkorra véget ér. A részvényesek örömmel fogadták annak hírét, hogy megegyezés születhet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tegnapi hírek szerint a Bayer hajlandó 8 milliárd dollárt fizetni, ha ezzel kiszállhat az Egyesült Államokban zajló valamennyi kártérítési perből. Erről elsőként a Bloomberg tudósított, míg más hírforrások cáfolták az értesülést. A zavart csak fokozta, hogy a Bayer nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Kenneth Feinberg amerikai ügyvéd, aki a glifozátperekben közvetít a felek között, azonban azt mondta: a vegyipari cég nem tett ilyen ajánlatot.


Ezzel együtt az is tény, hogy Werner Baumann, a Bayer vezetője július végén egy szakértőkkel folytatott telefonos konferencián nyitottnak mutatkozott arra, hogy bizonyos feltételekkel belemenjen egy ilyen alkuba.

A kártérítés összegének azonban "méltányosnak" kell lennie, és ezzel véget kell érnie az egész perlavinának

- mondta Werner Baumann. Az USA-ban18.400 kártérítési igényt nyújtottak be a hatóanyag által okozott egészségügyi károk miatt. A cég hivatalos kommunikációjában még mindig az szerepel, hogy meg van győződve a glifozát ártalmatlanságáról, amit a bíróság előtt is bizonyítani fog.

Az elemzők szerint nem sok az esély arra, hogy 8 milliárd dollárral kivásárolhassa magát a perekből a Bayer. A részvényesek viszont örömmel vették ennek a lehetőségét, és a cég papírjainak értéke jelentősen emelkedett a nap folyamán.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31