A Bayer kivásárolná magát a glifozátperekből

agrarszektor.hu
Maga a Bayer még nem erősítette meg az összeget, de a Bloomberg már tudni véli, hogy 8 milliárd dollárt ajánlottak a perben közvetítő amerikai ügyvéden keresztül, ha ezzel valamennyi glifozátper egyszer és mindenkorra véget ér. A részvényesek örömmel fogadták annak hírét, hogy megegyezés születhet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tegnapi hírek szerint a Bayer hajlandó 8 milliárd dollárt fizetni, ha ezzel kiszállhat az Egyesült Államokban zajló valamennyi kártérítési perből. Erről elsőként a Bloomberg tudósított, míg más hírforrások cáfolták az értesülést. A zavart csak fokozta, hogy a Bayer nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Kenneth Feinberg amerikai ügyvéd, aki a glifozátperekben közvetít a felek között, azonban azt mondta: a vegyipari cég nem tett ilyen ajánlatot.


Ezzel együtt az is tény, hogy Werner Baumann, a Bayer vezetője július végén egy szakértőkkel folytatott telefonos konferencián nyitottnak mutatkozott arra, hogy bizonyos feltételekkel belemenjen egy ilyen alkuba.

A kártérítés összegének azonban "méltányosnak" kell lennie, és ezzel véget kell érnie az egész perlavinának

- mondta Werner Baumann. Az USA-ban18.400 kártérítési igényt nyújtottak be a hatóanyag által okozott egészségügyi károk miatt. A cég hivatalos kommunikációjában még mindig az szerepel, hogy meg van győződve a glifozát ártalmatlanságáról, amit a bíróság előtt is bizonyítani fog.

Az elemzők szerint nem sok az esély arra, hogy 8 milliárd dollárral kivásárolhassa magát a perekből a Bayer. A részvényesek viszont örömmel vették ennek a lehetőségét, és a cég papírjainak értéke jelentősen emelkedett a nap folyamán.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03