A Bayer kivásárolná magát a glifozátperekből

agrarszektor.hu
Maga a Bayer még nem erősítette meg az összeget, de a Bloomberg már tudni véli, hogy 8 milliárd dollárt ajánlottak a perben közvetítő amerikai ügyvéden keresztül, ha ezzel valamennyi glifozátper egyszer és mindenkorra véget ér. A részvényesek örömmel fogadták annak hírét, hogy megegyezés születhet.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A tegnapi hírek szerint a Bayer hajlandó 8 milliárd dollárt fizetni, ha ezzel kiszállhat az Egyesült Államokban zajló valamennyi kártérítési perből. Erről elsőként a Bloomberg tudósított, míg más hírforrások cáfolták az értesülést. A zavart csak fokozta, hogy a Bayer nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Kenneth Feinberg amerikai ügyvéd, aki a glifozátperekben közvetít a felek között, azonban azt mondta: a vegyipari cég nem tett ilyen ajánlatot.


Ezzel együtt az is tény, hogy Werner Baumann, a Bayer vezetője július végén egy szakértőkkel folytatott telefonos konferencián nyitottnak mutatkozott arra, hogy bizonyos feltételekkel belemenjen egy ilyen alkuba.

A kártérítés összegének azonban "méltányosnak" kell lennie, és ezzel véget kell érnie az egész perlavinának

- mondta Werner Baumann. Az USA-ban18.400 kártérítési igényt nyújtottak be a hatóanyag által okozott egészségügyi károk miatt. A cég hivatalos kommunikációjában még mindig az szerepel, hogy meg van győződve a glifozát ártalmatlanságáról, amit a bíróság előtt is bizonyítani fog.

Az elemzők szerint nem sok az esély arra, hogy 8 milliárd dollárral kivásárolhassa magát a perekből a Bayer. A részvényesek viszont örömmel vették ennek a lehetőségét, és a cég papírjainak értéke jelentősen emelkedett a nap folyamán.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?