Leállás a Bayer-nél: súlyos gondok merültek fel a népszerű gyomirtó körül

agrarszektor.hu
A cég egyik beszállítójának technikai problémái miatt leállt a Bayer növényvédőszer- és vetőmaggyártó vállalat glifozáttartalmú gyomirtójának termelése. A Bayer vis maiornak nyilvánította az esetet, és tájékoztatásuk szerint hónap múlva állhat helyre a termelés.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Leállt a Bayer széles körben használt glifozáttartalmú gyomirtójának termelése, miután komoly technikai problémákba ütközött a szer egyik összetevőjének beszállítója, ráadásul a gyártási gondok a Bayer saját glifozáttartalmú márkáinak, például a Roundupnak vagy a RangerPronak a házon belüli gyártását is érintik - írja a Reuters-re hivatkozva a Világgazdaság. A Bayer a napokban figyelmeztette a glifozátot használó ipari vásárlókat a szállítási problémára, és vis maiornak nyilvánította az esetet.

A cég tájékoztatása szeirnt a beszállító "mechanikai meghibásodása" részben a világméretű járvány miatt kialakult, a globális növényvédőszer-piacokon tapasztalható szűkös ellátási helyzet miatt történt. A beszállító folyamatosan dolgozik a termelés helyreállításán, a "javítás" körülbelül három hónapot vehet igénybe.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?