Módosultak az előírások: szigorítás jön a tejtermékekkel kapcsolatban
Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyar Élelmiszerkönyv tejtermékekről szóló előírásainak módosítása.
Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyar Élelmiszerkönyv tejtermékekről szóló előírásainak módosítása.
A TikTok-on népszerűvé vált "Dubai csokoládé" miatt nemzetközi pisztáciahiány alakult ki.
Az élelmiszerek szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon is szigorú előírások mentén zajlik, biztosítva az átláthatóságot és a biztonságot.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
Bár drasztikus alapanyag áremelkedés nem volt az idei évben, a bolti árak folyamatosan emelkednek itthon.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
Kávézacc visszagyűjtési rendszer kidolgozására írt ki egyetemi pályázatot a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE.
A nagy német húsipari cégek nem mindig tüntetik fel a termékeik valamennyi összetevőjét.
Súlyos veszélyt jelenthetnek az egészségünkre az ultrafeldolgozott élelmiszerek.
ifj. Bárány László szerint nem kell aggódni amiatt, hogy közvetlenül rovarból készült ételeket fogunk enni Magyarországon.
A kunhegyesi Nagykun-Hús Kft. olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő, amelyek gyógynövények életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák.
A takarmány-adalékanyagoknak komoly szerepük van a fenntartható állattenyésztésben.
Bár óriási a kínálat, a gyártók nem tudnak nagyon trükközni ezekkel a hústermékekkel.
Egy friss kutatás szerint rendkívül sok, itthon is kapható élelmiszer tartalmazhat rovardarabokat.
Megoszlanak a vélemények a rovarfehérjékkel kapcsolatban, de vajon mi az igazság?
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek a hazai boltokban.
A „virsli” tartalmát Magyarországon az Élelmiszerkönyv szabályozza, aminek a tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek.
Az Agrárminisztérium bemutatta a Magyar élelmiszerkönyv honlapját, amely komoly segítséget nyújthat bárkinek.
Átalakulhat az élelmiszerek összetétele.
Mostantól sertészsírral helyettesítik az olajat egyes konzervekben.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.