Módosult a TÉSZ-ek támogatása: külföldi tag is bevonható

agrarszektor.hu
A karácsony előtt megjelent AM-rendelet részben rendezi, hogyan lehet a zöldség-gyümölcs termelői szervezetbe külföldi tagot bevonni - ez jól jöhet olyan beruházások esetén, mint amilyet a német FAKT AG indított az üvegházi termesztés területén -, és pontosítja azokat a célokat is, amelyeket támogat az állam.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A rendelet megfogalmazása szerint ...

"A termelői szervezet a tagjai azonosító adatairól - külföldi tag esetén a tag illetősége szerinti tagállam illetékes hatósága által - nyilvántartott ügyfél-azonosítójáról, termelői státuszáról, tagsággal érintett termékeiről, ezek helyrajzi számmal azonosított termőterületéről és a termésmennyiségéről, valamint a tagság időtartamáról naprakész, tagonként elkülönített nyilvántartást vezet. Az adatokat a tagsági viszony létesítését követően haladéktalanul, de legkésőbb a tag által a tagsággal érintett termék beszállításának megkezdését megelőzően be kell vezetni a nyilvántartásba."

EZ IS ÉRDEKELHET

"A működési alapból a termelői szervezet által igényelt támogatás nemzeti támogatásból finanszírozott hányada 50%-ának megfelelő összeget ...

  • az informatikai rendszer kialakításához, fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások,
  • a kísérleti termelés megvalósítása,
  • a termőterületeken megvalósuló beruházások, a telephelyhez kapcsolódó fejlesztéseket célzó beruházások,
  • a megújuló energiaforrás használatára épülő beruházások,
  • az értékesítést segítő beruházások,
  • a piackutatás, a minőségtanúsítási és értékesítést segítő rendszerek létrehozása,
  • a kereskedelmi és termékstratégia kialakítása, megújítása,
  • az együttműködések erősítése,
  • valamint a válságmegelőzési és -kezelési célú tevékenységtípusokra kell fordítani.

Ezen felül a termelői szervezet által igényelt támogatás nemzeti támogatásból finanszírozott hányada 10%-ának, de legfeljebb a ...  forgalmazott termékérték 0,5%-ának megfelelő összeget a működési alapból ...  képzés, szaktanácsadás, tanácsadás, tudományos eredmények átadása, valamint ..  promóciós tevékenységekre kell fordítani."

További részletek itt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?