Feldman Zsolt: egyszerűbb és korszerűbb adózási rendszert igényel a magyar agrárium

Feldman Zsolt: egyszerűbb és korszerűbb adózási rendszert igényel a magyar agrárium

agrarszektor.hu
Az eredményes gazdálkodáshoz a stabilitás, a kiszámíthatóság, a több évre előre tervezés mellett a folyamatos megújulás is szükséges, ennek lehetőségét szabályozás és támogatáspolitikával is biztosítani kell. Érdekeltté szeretnénk tenni valamennyi gazdálkodót abban, hogy képesek legyenek megújulni - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az "Egy új korszak küszöbén" elnevezésű konferencián.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) rendezvényén Feldman Zsolt a megújulás legnagyobb ösztönzőjeként az üzleti partnerek elvárásait, illetve a piac működését jelölte meg - írja közleményében az agrártárca. Mint mondta, az Agrárminisztérium egyszerűbb, átláthatóbb szabályozórendszerrel és a támogatáspolitika folyamatos igényekhez igazításával segíti a gazdálkodókat. Példaként említette az öntözéses gazdálkodás elterjesztését célzó tavaly év végén elfogadott törvényt, amely új intézményekkel és egyszerűbb szabályokkal, adminisztrációval segíti, hogy egyre többen éljenek az öntözés lehetőségével. Emellett a birtokpolitika megújítását évtizedekig gúzsba kötő akadályokat a tárca - például az osztatlan közös földtulajdonok rendezésével, az öröklési szabályok módosításával - igyekszik megszüntetni.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Feldman Zsolt szólt a mezőgazdasági adózási előírások szükségszerű változtatásáról is. Mint fogalmazott, 2020-ban a magyar agrárium korszerűbb, egyszerűbb, kezelhetőbb adózási rendszert igényel, amely a versenyképességi béklyókat feloldja és ösztönzően hat az eredményességre.

Az államtitkár megemlítette az új uniós költségvetési időszakhoz való támogatáspolitikai alkalmazkodást. Mint fogalmazott, elfogadott költségvetés hiányában a 2021-es év minden bizonnyal átmeneti év lesz - csakúgy, mint a 2014-es volt. A mezőgazdaság talán a legnagyobb elszenvedője a klímaváltozásnak, ugyanakkor mégis azon termelési ágak között szerepel, amelyek hozzá is járulnak a klímaváltozáshoz, emiatt a környezetterhelés további csökkentése a Közös Agrárpolitika 2020 utáni szabályrendszerébe be fog épülni. Ezért az agrártárca egyik legfontosabb feladata, hogy a maga eszközeivel az új feltételrendszerben is biztosítsa a versenyképesség mellett a fenntarthatósági követelmények meglétét - hangsúlyozta Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?