Itt a bejelentés: új hitelprogram indul a mezőgazdasági és biogazdasági ágazat számára

Itt a bejelentés: új hitelprogram indul a mezőgazdasági és biogazdasági ágazat számára

agrarszektor.hu
Az Európai Beruházási Bank (EBB) bejelentette egy új finanszírozási kezdeményezés indítását, amelynek a célja, hogy közel 1,6 milliárd eurót felszabadítson a mezőgazdasági és a biogazdasági ágazatnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A finanszírozás célja az élelmiszer-, bio alapú anyagok és bioenergia előállításának és feldolgozásának értékláncában működő magánvállalkozások támogatása. Ennek forrása az Európai Stratégiai beruházási alaphoz tartozó "Európai Beruházási Terv" elnevezésű pénzügyi pillér, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A hitelezési program lehetővé teszi a közvetlen finanszírozást a magánszektor beruházásaihoz 15 és 200 millió euró között, az EBB kölcsönösszege pedig 7,5 és 50 millió euró között lehet. A célzott beruházások támogatják a környezetvédelmet és a természeti erőforrások hatékonyságát, a megújuló energiát, az innovációt, a versenyképességet és az energiahatékonyságot. A program hozzájárul a vidéki térségekben a munkahelyek megőrzéséhez és megteremtéséhez, és ezért elősegíti a vidékfejlesztést és a területi integrációt az EU egész területén.

Ennek ellenére az EBB hosszú távú finanszírozása továbbra is folytatódik az ágazatban, különös tekintettel az innovációra, az éghajlatváltozással kapcsolatos fellépésre, a környezeti fenntarthatóságra és a vidékfejlesztésre. A mezőgazdasági program első 400 millió eurós kölcsönéből már támogattak 10 beruházást az európai mezőgazdaság számára, amelyek megerősítették a vidéki közösségeket. Ezzel a második finanszírozással további 700 millió euró áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a piaci igények megvalósulhassanak.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03