Itt a bejelentés: új hitelprogram indul a mezőgazdasági és biogazdasági ágazat számára

Itt a bejelentés: új hitelprogram indul a mezőgazdasági és biogazdasági ágazat számára

agrarszektor.hu
Az Európai Beruházási Bank (EBB) bejelentette egy új finanszírozási kezdeményezés indítását, amelynek a célja, hogy közel 1,6 milliárd eurót felszabadítson a mezőgazdasági és a biogazdasági ágazatnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A finanszírozás célja az élelmiszer-, bio alapú anyagok és bioenergia előállításának és feldolgozásának értékláncában működő magánvállalkozások támogatása. Ennek forrása az Európai Stratégiai beruházási alaphoz tartozó "Európai Beruházási Terv" elnevezésű pénzügyi pillér, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A hitelezési program lehetővé teszi a közvetlen finanszírozást a magánszektor beruházásaihoz 15 és 200 millió euró között, az EBB kölcsönösszege pedig 7,5 és 50 millió euró között lehet. A célzott beruházások támogatják a környezetvédelmet és a természeti erőforrások hatékonyságát, a megújuló energiát, az innovációt, a versenyképességet és az energiahatékonyságot. A program hozzájárul a vidéki térségekben a munkahelyek megőrzéséhez és megteremtéséhez, és ezért elősegíti a vidékfejlesztést és a területi integrációt az EU egész területén.

Ennek ellenére az EBB hosszú távú finanszírozása továbbra is folytatódik az ágazatban, különös tekintettel az innovációra, az éghajlatváltozással kapcsolatos fellépésre, a környezeti fenntarthatóságra és a vidékfejlesztésre. A mezőgazdasági program első 400 millió eurós kölcsönéből már támogattak 10 beruházást az európai mezőgazdaság számára, amelyek megerősítették a vidéki közösségeket. Ezzel a második finanszírozással további 700 millió euró áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a piaci igények megvalósulhassanak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?