Óriási fejlesztések a brit mezőgazdaságban: vagyonokat költenek ezekre az eszközökre

Óriási fejlesztések a brit mezőgazdaságban: vagyonokat költenek ezekre az eszközökre

agrarszektor.hu
Az Innovative UK, ami a brit kormányzati K+F+I finanszírozó ügynökség alá tartozik, összesen 24 millió font összegű támogatásban részesített 9 olyan projektet, amely gazdálkodási és élelmiszer-előállítási hatékonyságot növelő programokat valósít meg az Egyesült Királyságban a Big Data, mesterséges intelligencia és a robotika eszközrendszereinek felhasználásával, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezekben a technológiákban egyedülálló lehetőségek rejlenek az agrár-élelmiszeripar és a növényegészségügy fejlesztése területén, valamint többek között az éghajlatváltozást, a népességnövekedés élelmezéséhez kapcsolatos kihívásainak kezelését, az erőforrások optimalizálásának fontosságát és az egyre komolyabb problémaként jelentkező szezonális munkaerő gépi kiváltását illetően, olvasható a NAK oldalán. A robotok segíthetnek a gazdálkodóknak számos alapvető, energiaigényes fizikai gazdálkodási folyamat elvégzésében; a technológiák és a rendszerekben kezelt adatok elősegítik a hatékonyabb és előállítási költségeket csökkentő élelmiszer-ellátást, lehetővé téve a mezőgazdasági termelőknek, hogy több időt fordítsanak gazdaságaik szélesebb körű működtetésére.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

Az agrárium soha nem volt ilyen izgalmas és jövőbemutató innovációk középpontjában, hangsúlyozta az illetékes brit államtitkár. Az agrár-technológiai projektek között gyümölcsszedő robotok, adatátvitel precíziós, autonóm növénytermesztési rendszerek, és szén-dioxidot takarmányozási célra újrahasznosító technológia, valamint robotfarm is szerepelnek.

Az egyik támogatott projekt például a “Robot Highways" nevet viseli, és a megújuló energiaforrások használatával, kizárólag robot géppark működtetésével, a bogyós gyümölcsök termesztése terén kíván áttörést elérni. 2025-re megvalósuló program eredményeként 20%-os termésveszteség csökkenést, 90%-kal kevesebb gombaölő szer felhasználást, a logisztikai folyamatokban jelentősen korlátozott fosszilis üzemanyag használatot, összességében 15%-os hatékonyság növekedést és a szezonális munkaerő iránti 40%-os igénycsökkenést várnak.

A kutatási területek és programok iránt érdeklődő magyar agrártechnológiai cégek részére a NAK munkatársai is állnak rendelkezésre bővebb információk szolgáltatásával, valamint a brit partnerekkel történő egyeztetések megszervezésében. A kamara arra kéri az érdeklődőket, hogy kérdéseikkel pályázati szakértőjüket, Koczur Szilviát (koczur.szilvia@nak.hu) keressék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?