Kiderült: megvan a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorjelöltje

Kiderült: megvan a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorjelöltje

agrarszektor.hu
Prof. Dr. Gyuricza Csabát javasolja a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorának az Egyetem Szenátusa, valamint az intézmény fenntartója, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. A jelölt legfontosabb stratégiai célkitűzése, hogy a MATE hazánk és Közép-Európa meghatározó agrárfókuszú felsőoktatási intézményévé váljon az elkövetkező időszakban, oktatási és kutatási eredményei a lehető leghatékonyabban szolgálják a hazai agrárium versenyképességének további fejlesztését.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint az intézmény szervezeti és működési szabályzatában rögzítettek alapján 2021. február 1-jén pályázatot hirdetett rektor vezető állású munkakör betöltésére -írja közleményében a MATE. A 2021. március 3-i határidőig egy rektori pályázat érkezett be - Dr. Gyuricza Csaba részéről, - aki jelenleg megbízottként látja el az intézményvezetői feladatokat. A pályázat a tartalmi és formai követelményeknek egyaránt megfelelt. A pályázó meghallgatására március 8-án került sor a rektori pályázatot véleményező bizottság előtt a gödöllői Szent István Campuson, aki ezt követően március 12-én az Egyetem teljes vezetése előtt is ismertette stratégiai célkitűzéseit.

A MATE Szenátusa egyhangúlag - 22 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett - támogatta Dr. Gyuricza Csaba jelölését. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriuma március 18-i ülésén szintén egybehangzóan - 5 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett - megszavazta a Professzor megválasztását. A Kuratórium ennek alapján terjeszti fel Dr. Gyuricza Csaba rektori kinevezését Áder János köztársasági elnök felé.

Címlapkép forrása: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33