Csillagászati áron árulják az ország legdrágább szőlőbirtokát: ennyit kérnek érte

agrarszektor.hu
Évek óta árulják, de a mai napig nem kelt el a Liszkay Borkúria. Érdekesség, hogy eleinte 5 millió eurót kóstált a Balaton-felvidék egyik legértékesebb szőlődűlője és borkúriája, nemrég azonban 5,5 millióra emelték a tulajdonosok a kínálati árat.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Először 2018 végén röppentek fel a hírek, miszerint eladó a Balaton-felvidék egyik legértékesebb szőlődűlője és borkúriája. Akkor 5 millió eurót kóstált a magyar tenger északi parjától alig 6 kilométerre, a Káli-medence szomszédságában, Monoszló határában fekvő csodaszép kúria. Erről amúgy anno a Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék is részletesen írt, ingatlanpiaci szakemberek bevonásával az árazást is elemezték.

Úgy tűnik azonban, azóta sem találta meg új tulajdonosát az ingatlan, legalábbis a megveszlak.hu közleménye szerint még mindig kint lóg az eladó tábla a Liszkay Borkúrián. Érdekesség, hogy az ár ennek ellenére nem csökkent, sőt, még emelkedett is: jelenleg 5,5 millió eurót (kb 2 milliárd forint) kérnek érte a jelenlegi tulajdonosai.

Az áremelkedés oka az lehet, hogy az ingatlant 2021-ben felújították. Aki kifizeti ezt az összeget, az az épületet, a teljes berendezést, a borkészítéshez szükséges gépparkot és a borkészletet is veheti-viheti. Néhány izgalmas részlet a hirdetésből:

  • Az 1615 négyzetméteres alapterületű, 3 szintes főépületben 9 különlegesen berendezett szoba és 12 fürdőszoba található.
  • Középső szintjén egy elegáns, nagy teraszos étterem és konyha is helyet kapott, valamint egy tágas, otthonos fogadótér hatalmas kandallóval, sőt, még egy iroda és egy 25 fő befogadására alkalmas tárgyalóterem is.
  • A legalsó szinten a kikapcsolódásé a főszerep, ugyanis egy wellness részleget alakítottak ki, ami hangulatos belső medencéből, a hozzá tartozó 15 négyzetméteres szaunából és egy 3 négyzetméteres hideg merülő medencéből áll.
  • A kültéri hatalmas medencéből gyönyörű kilátás nyílik a birtokra és a környező tájra, így a Hegyestűre és a Badacsonyra is.
  • A birtokot nagy vadászterület is körülveszi.

A hirdetésben azt is megjegyzik, hogy a meglévő érvényes törvényi rendelkezések értelmében, minden 2 hektár szőlőterületre még maximum 1,5% beépíthetőség lehetséges, és minden építményhez föld alatti építmény is kivitelezhető. Az élet pedig a meghirdetése óta sem állt meg, hiszen a birtokon továbbra is folyik a borkészítés, illetve a szőlőművelés is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?