2023. március 26. vasárnap Emánuel

Nagy lehetőség előtt a magyar vadgazdálkodás: ez lendítheti fel az ágazatot

MTI
Fenntartható vadászat nélkül nincs fenntartható természetgazdálkodás - mondta a vadászati és természeti világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos szombaton Pörbölyön, a Gemenc Zrt. családi napjának megnyitóján. A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban, az Egy a természettel című világkiállítás előzetes vidéki rendezvényén Kovács Zoltán hozzátette: az egy hét múlva nyíló világkiállításon 75 ezer négyzetméteren tárják a közönség elé azt, amit szeretne megmutatni Magyarország a világnak a fenntartható vadgazdálkodásról.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Arra ösztönöznek mindenkit, hogy látogasson el Budapestre, és vegyen részt a vidéki rendezvényeken. Megjegyezte, hogy egy hét alatt húszezer diák jelezte részvételét a kiállításon. Beszélt arról is, hogy az elmúlt két és fél évben, illetve a remények szerint a következő években egyre-másra tudják bemutatni azokat a "gyöngyszemeket", amelyek a magyar társadalom javát is szolgálva emléket állítanak vadgazdálkodóknak, vadászattal, vadászati művészettel foglalkozóknak. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Megemlítette, hogy pénteken a Somogy megyei Lábodon a vadászati témákat megjelenítő festő, grafikus, báró Schell József emlékére avattak parkot és kiállító teret. Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója azt mondta: a társaság cégfilozófiája, hogy a gemenci ártéri táj jellegzetes arculatát, különleges ökoszisztémáját, erdőtársulásait, védett növény és állatfajait fenntartsa, és megőrizze a következő generációk számára úgy, hogy mindez az eredményes gazdálkodás mellett a nemzet javát szolgálja. Úgy fogalmazott, örülnek annak, hogy a családi nappal a világkiállítás vidéki programjaként a "vadgazdálkodás összetett feladatára" és a világkiállítására egyaránt ráirányíthatják a figyelmet.

Megjegyezte: a gemenci gímszarvas legendás, a múlt században három világra szóló trófeát adott a térség, legutóbb 1986-ban lett gemenci trófea a világranglista első helyezettje, és az még ma is a lista harmadik helyén áll - mondta.
Vedelek Norbert (Fidesz-KDNP), a Bács-Kiskun megye közgyűlés alelnöke többek között hangsúlyozta, hogy közösen kell óvni az épített és a természeti környezetet. A gemenci erdőgazdaság a családi napon csaknem húsz programmal várja az érdeklődőket; többek közt megtekinthető az 1896-os millenniumi kiállításon is felállított és Habsburg Frigyes főherceg nevéhez köthető, historizáló stílusú vadászkastély, benne a gemenci gímszarvast bemutató interaktív kiállítás, valamint egy természetfotó-tárlat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?