Rengeteg magyar gazda kap most ilyen felszólító levelet: ez áll benne

Rengeteg magyar gazda kap most ilyen felszólító levelet: ez áll benne

agrarszektor.hu
A Magyar Államkincstár az elmúlt évekhez hasonlóan 2021-ben is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintett gazdák figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelmekkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Az értesítő levelek kiküldése október 22-től megkezdődött.

Az adategyeztetés oka lehet:

  • fizikai blokkon belüli túligénylés,
  • tábla átfedés,
  • területi ráfedés.

Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, az erre kialakított elektronikus felületen teheti meg az értesített gazdálkodó - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az ügyfeleknek az adategyeztetés megtételére a kiértesítés kézhezvételétől (végzés ügyfélkapun keresztüli letöltésétől) számított 10 naptári nap áll rendelkezésre.

Az adategyeztetési bizonylatot be lehet nyújtani: saját ügyfélkapun, elsődleges képviselő útján, meghatalmazott által vagy kamarai meghatalmazott segítségével. Amennyiben a gazdálkodó a 2021. évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy az adategyeztetésről szóló végzés a kamarai meghatalmazott részére kerül megküldésre, ezért az esetleges érintettség esetén a falugazdászaink keresni fogják a gazdálkodókat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 2. 14:01