Nyugdíjas őstermelők, figyelem! Változott a szabályozás, ez sok idős magyart érint

Nyugdíjas őstermelők, figyelem! Változott a szabályozás, ez sok idős magyart érint

agrarszektor.hu
A szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. törvény (szocho. tv) 2021. július 10. napján hatályba lépett módosítása alapján a nyugdíjas őstermelőknek nem kell szociális hozzájárulási adót fizetniük.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hivatkozott törvény értelmében a saját jogú nyugdíjasnak minősülő személyek mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól az Szja törvény szerinti egyéb jövedelem kivételével - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A mentesség az egyéb jövedelmen kívül a nyugdíjas magánszemély által megszerzett különböző típusú jövedelemre, így az őstermelői tevékenységből származó jövedelemre is vonatkozik.

A fentiek alapján minden nyugdíjas őstermelő mentesül a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettség alól, függetlenül attól, hogy milyen költségelszámolást alkalmaz (tételes költségelszámoló vagy átalányadózó). A mentességre az őstermelő által elért bevétel mértéke, illetve a megállapított jövedelem nagysága sincs hatással.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?