Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

agrarszektor.hu
A korábbi gyakorlattól eltérően, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus ezen a hétvégi vihar okozta károk kompenzációjával kapcsolatban árult el részleteket.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Rendkívüli időpontban, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a hétvégi viharok elsősorban a mezőgazdaságban, főleg a fóliás növénytermesztők számára okoztak károkat - írta meg a Pénzcentrum. A politikus bejelentette: a kormány garanciát vállalt arra, hogy pluszforrásokat, rendkívüli vis major alapot hoz létre. Az Agrárminisztérium a jövő hétre vállalta a károk felmérést, reményeik szerint a jövő héten már a kifizetések is elkezdődhetnek.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy azok kaphatnak kompenzációt, akiknek legalább 30%-os a várható jövedelemcsökkenése. A miniszter elismerte, hogy sokan vannak, akik ebbe a körbe eshetnek, a kárigények akár több milliárd forintra is rúghatak. Ezeket az idei évi károkat azonban a költségvetés részben vagy egészben meg fogja téríteni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?