Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

agrarszektor.hu
A korábbi gyakorlattól eltérően, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus ezen a hétvégi vihar okozta károk kompenzációjával kapcsolatban árult el részleteket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Rendkívüli időpontban, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a hétvégi viharok elsősorban a mezőgazdaságban, főleg a fóliás növénytermesztők számára okoztak károkat - írta meg a Pénzcentrum. A politikus bejelentette: a kormány garanciát vállalt arra, hogy pluszforrásokat, rendkívüli vis major alapot hoz létre. Az Agrárminisztérium a jövő hétre vállalta a károk felmérést, reményeik szerint a jövő héten már a kifizetések is elkezdődhetnek.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy azok kaphatnak kompenzációt, akiknek legalább 30%-os a várható jövedelemcsökkenése. A miniszter elismerte, hogy sokan vannak, akik ebbe a körbe eshetnek, a kárigények akár több milliárd forintra is rúghatak. Ezeket az idei évi károkat azonban a költségvetés részben vagy egészben meg fogja téríteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?