Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

agrarszektor.hu
A korábbi gyakorlattól eltérően, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus ezen a hétvégi vihar okozta károk kompenzációjával kapcsolatban árult el részleteket.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Rendkívüli időpontban, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a hétvégi viharok elsősorban a mezőgazdaságban, főleg a fóliás növénytermesztők számára okoztak károkat - írta meg a Pénzcentrum. A politikus bejelentette: a kormány garanciát vállalt arra, hogy pluszforrásokat, rendkívüli vis major alapot hoz létre. Az Agrárminisztérium a jövő hétre vállalta a károk felmérést, reményeik szerint a jövő héten már a kifizetések is elkezdődhetnek.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Gulyás Gergely kiemelte, hogy azok kaphatnak kompenzációt, akiknek legalább 30%-os a várható jövedelemcsökkenése. A miniszter elismerte, hogy sokan vannak, akik ebbe a körbe eshetnek, a kárigények akár több milliárd forintra is rúghatak. Ezeket az idei évi károkat azonban a költségvetés részben vagy egészben meg fogja téríteni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?