Így találhatnak gyorsan munkát az ukrán menekültek Magyarországon

Így találhatnak gyorsan munkát az ukrán menekültek Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elmúlt hét eseményei felforgatták a békés, megszokott európai életünket, de mindez semmi ahhoz képest, ahogyan az Ukrajnában élőkét feldúlta. Sokan indultak útnak Magyarország felé mindent: otthont, munkahelyet, egy egész életet hátrahagyva úgy, hogy talán most még bíznak a visszatérésben, de valószínűleg már arra is gondolnak, hogy egy időre Magyarországon telepednek le, vagy legalább a hosszúra nyúló, ideiglenes itt tartózkodásuk idejére szeretnének munkahelyet találni.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Új állást találni akkor sem könnyű, ha a saját hazánkban, az eddig jól megszokott környezetünkben kell keresgélni, így elképzelhetjük, mennyire nehéz lehet mindez egy idegen országban, ahová ráadásul nem is előre tervezetten érkeztünk, hanem váratlanul kellett a fegyveres konfliktus elől ide, biztonságba menekülnünk, különösen, ha még az adott ország nyelvét sem beszéljük. Ezért döntött úgy Magyarország egyik legnagyobb állásportálja, a Jobinfo.hu, hogy ingyenesen segíti az ukrajnai menekülteket abban, hogy a lehető leggyorsabban találjanak munkát Magyarországon Ennek érdekében a Jobinfo.hu kétféleképpen is segíti minél gyorsabban álláshoz jutni a menedékes státusszal, vagy ukrán-magyar kettős állampolgársággal rendelkező menekülteket:

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

1. Az Ukrán Kulturális Központtal együttműködve több ezer álláskeresői regisztrációs adatlap kerül szétosztásra az ukrán-magyar határ magyarországi oldalára érkező menekültek között. A regisztrációs adatlapon lévő személyes információkat kitöltve, valamint négy egyszerű kérdést megválaszolva segíti a kitöltőket a Jobinfo.hu csapata, hogy mihamarabb megtalálják a képzettségüknek és preferenciájuknak leginkább megfelelő munkát, állást.

2. Okostelefon segítségével egy QR kódot beolvasva elérhető, kifejezetten a segítségnyújtás céljára létrehozott online felületen - a https://ukrajna.cvdb.hu - található regisztrációs adatlapot kitöltve elektronikus formában már egyből feldolgozásra is kerül a kitöltők álláskeresői regisztrációja. Ezáltal a Jobinfo.hu csapata egyből segít nekik megtalálni a megfelelő állást, valamint a munkáltatók és HR tanácsadók számára elérhető, kereshető adatbázis formájában szintén munkalehetőséget tudnak kínálni ezen embereknek. 

3. Mindezen felül az Ingatlantajolo.hu-val való együttműködés keretében az online felület segítséget nyújt nem csak az álláskeresésben, hanem abban is, hogy a menedékes vagy kettős állampolgársággal rendelkezők kiadó ingatlant találjanak maguknak. 

Végezetül a munkáltatóknak is többszörösen megéri menedékes álláskeresőket foglalkoztatnia. Mindamellet, hogy a bizonyos ágazati körökben - mint például vendéglátás, építőipar - régóta fennálló munkaerőhiányt pótolni tudják, az állam még támogatást is nyújt azon cégeknek, akik legalább heti 20 órában, határozott vagy határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatják a Magyarországra menekült ukrán-magyar kettős állampolgársággal, vagy menedékes státusszal rendelkező menekülteket.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?