Figyelmeztetés érkezett az adóbevallásról: ezt minden őstermelőnek tudnia kell

Figyelmeztetés érkezett az adóbevallásról: ezt minden őstermelőnek tudnia kell

agrarszektor.hu
Új funkcióval bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapja. Most már innen is elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által üzemeltetett közhiteles őstermelő kereső alkalmazás.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Agrárkamara portáljának kezdőoldaláról is elérhetővé vált a Nébih által üzemeltetett közhiteles őstermelő kereső alkalmazás. Az oldal mostantól az ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ gombra történő kattintásakor az érdeklődőt erre a keresőfelületre navigálja - írta meg a NAK.

A Nébih által működtetett felületen lekérdezhetők a mezőgazdasági őstermelők nyilvános adatai. A lekérdezés az őstermelő neve és születési ideje, vagy FELIR azonosítója vagy NÉBIH tevékenység azonosítója alapján, az adatok beírása után, a SZŰRÉS gomb megnyomásával történhet. A megjelenő őstermelői adatok mellett, ha az őstermelő családi gazdaságnak is tagja, akkor a családi gazdasága nyilvántartási száma (ŐCSG nyilvántartási szám) is megjelenik.

A NAK emellett arra hívta fel az érintett őstermelők figyelmét, hogy a 2021. január 1. napján hatályba lépett jogszabályváltozások alapján az adatok új nyilvántartásba való automatizált migrálása következtében előfordulhat eltérés vagy adathiány, melyek pótlása folyamatos. Amennyiben valaki 2020. december 31-én rendelkezett hatályos őstermelői igazolvánnyal, és adatait nem találja meg az új őstermelő keresőben, vagy korábbi közös igazolványosként, családi gazdaság tagjaként az ŐCSG nyilvántartási száma nem szerepel adatlapján, akkor az Agrárkamara azt javasolta, hogy az illető forduljon a falugazdászához. Az őstermelői jogviszonnyal kapcsolatos kedvezményekről, kötelezettségekről és egyéb tudnivalókról bővebb információk itt találhatók:

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?