Figyelmeztet a NAK: sokat bukhat az az őstermelő, aki erről megfeledkezik

agrarszektor.hu
A 2020-as évre vonatkozó hatályos jogszabályok értelmében a mezőgazdasági őstermelőként történő adózás előfeltétele volt az érvényes őstermelői igazolvány megléte. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) arra hívta fel az őstermelők figyelmét, hogy milyen feltételek együttes fennállása esetén voltak jogosultak a kedvezményes adózásra.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A 2020-as évre vonatkozó hatályos jogszabályok értelmében a mezőgazdasági őstermelőként történő adózás előfeltétele volt az érvényes őstermelői igazolvány megléte - írta meg a NAK. Ez azt jelenti, hogy a 2020. december 31-ig hatályban lévő a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) kormányrendelet alapján az őstermelői igazolvány akkor volt érvényes, ha az igazolvány és a hozzá tartozó értékesítési betétlap egyidejűleg hatályos volt. Így a 2020-as évre kiváltott értékesítési betétlap hiányában az őstermelői igazolvány 2020. évre nem minősült érvényesnek, így őstermelői adózásra nem jogosít, valamint sajnálatosan a betétlap kiállítására utólagosan nincsen lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?