Figyelmeztet a NAK: sokat bukhat az az őstermelő, aki erről megfeledkezik

Figyelmeztet a NAK: sokat bukhat az az őstermelő, aki erről megfeledkezik

agrarszektor.hu
A 2020-as évre vonatkozó hatályos jogszabályok értelmében a mezőgazdasági őstermelőként történő adózás előfeltétele volt az érvényes őstermelői igazolvány megléte. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) arra hívta fel az őstermelők figyelmét, hogy milyen feltételek együttes fennállása esetén voltak jogosultak a kedvezményes adózásra.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2020-as évre vonatkozó hatályos jogszabályok értelmében a mezőgazdasági őstermelőként történő adózás előfeltétele volt az érvényes őstermelői igazolvány megléte - írta meg a NAK. Ez azt jelenti, hogy a 2020. december 31-ig hatályban lévő a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) kormányrendelet alapján az őstermelői igazolvány akkor volt érvényes, ha az igazolvány és a hozzá tartozó értékesítési betétlap egyidejűleg hatályos volt. Így a 2020-as évre kiváltott értékesítési betétlap hiányában az őstermelői igazolvány 2020. évre nem minősült érvényesnek, így őstermelői adózásra nem jogosít, valamint sajnálatosan a betétlap kiállítására utólagosan nincsen lehetőség.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?