Őstermelők, figyelem: elérhetőek az új értékesítési betétlapok

Őstermelők, figyelem: elérhetőek az új értékesítési betétlapok

agrarszektor.hu
Letölthetőek az őstermelők és az őstermelők családi gazdaságainak értékesítési betétlapjai. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) arra is felhívta a figyelmet, hogy két külön értékesítési betétlap került kialakításra, így minden érintettől fokozott figyelmet várnak a letöltést illetően.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény által bevezetett egyik jelentős változás, hogy 2021. január 1-jével megszűnt a fizikai őstermelői igazolvány, továbbá megszűnt az értékesítési betétlap érvényesítési funkciója is. A betétlap adóügyi nyilvántartás vezetési kötelezettség teljesítésére alkalmas alapnyilvántartás, olvasható a NAK oldalán. Az őstermelőnek a jövőben is kell vezetnie valamilyen alapnyilvántartást, ami lehet naplófőkönyv, pénztárkönyv, bevételi és költségnyilvántartás, bevételi nyilvántartás, továbbá megmaradt erre a célra az értékesítési betétlap is.

Amennyiben az őstermelő jogosult betétlapon bevételeinek nyilvántartására, úgy azt az alábbi linken töltheti le. Az Agrárkamara, tekintettel arra, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Agrárminisztérium közreműködésével külön értékesítési betétlap került kialakításra mind az őstermelők, mind az őstermelők családi gazdaságában (ŐCSG-ben) tevékenykedő őstermelők részére, arra hívta fel az érintettek figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a megfelelő értékesítési betétlap kiválasztására a letöltés előtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?