Érik az üzemanyag-krízis: több kúton is elfogyott a benzin Magyarországon

agrarszektor.hu
Több benzinkúton nem lehetett kedden tankolni Magyarországon üzemanyaghiány miatt, ahol pedig mégis, ott hosszú percekig kellett sorban állni érte. Az országszerte akadozó üzemanyag-ellátás oka, hogy ismét ellátási gondok vannak hazánkban.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Országszerte akadozik az üzemanyag-ellátás - derült ki az RTL híradó keddi adásából. Egy nyilatkozónak csak a sokadik kúton sikerült tankolnia, másfél óráig keresett Győrben olyan benzinkutat, ahol van üzemanyag. Több helyen egyáltalán nem lehetett tankolni kedden Magyarországon, ahol mégis, ott sokáig kellett sorban állni érte. 

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ennek oka, hogy ismét ellátási gondok vannak. A hatósági ár miatt ugyanis több cég nem szállít elég üzemanyagot Magyarországra, hogy így csökkentse a veszteségeit. A szakember szerint bár pánikra nincs ok, nyár végére még komolyabb lehet a probléma és valószínűleg sorban állás nélkül nem nagyon lehet majd benzinhez jutni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?