Drasztikus lépésre készül a német kormány: háborognak a termelők a döntés miatt

Drasztikus lépésre készül a német kormány: háborognak a termelők a döntés miatt

agrarszektor.hu
Óránkénti 12 eurós általános minimálbér bevezetését tervezi a német kormány 2022. október 1-től. Az ottani Gazdaszövetség elnöke szerint azonban ez a lépés piaci torzulásokhoz vezethet, és főleg a a munkaerő-igényes zöldség- és gyümölcstermesztő ágazatok számára okozna problémákat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A német szövetségi kormány 2022. október 1-től a kötelező, mindenkire kiterjedő legalacsonyabb órabér 12 euróra történő emelését tervezi. A Német Gazdaszövetség elnöke, Joachim Rukwied szerint ez egy rendkívül rosszul időzített döntés lenne, különösen a munkaerő-igényes zöldség- és gyümölcstermesztő ágazatok számára. Rukwied szerint a gazdáknak a költségek növekedését a fogyasztókra kellene áthárítaniuk, és ha piaci viszonyok miatt az áremelés nem lesz lehetséges, akkor a termelés külföldre fog költözni. Márpedig Németország önellátottsági szintje zöldségekből és gyümölcsökből már így is igen alacsony, egy ilyen döntés pedig csak tovább növelné az importfüggőséget - FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?