Indulhat a több száz milliárdos magyar program: rengeteg agrárvállalkozás örülhet

Indulhat a több száz milliárdos magyar program: rengeteg agrárvállalkozás örülhet

MTI
Az Európai Bizottság 1,14 milliárd euró (mintegy 442,37 milliárd forint) összegű magyar programot hagyott jóvá, amely az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben ágazatokon átívelően támogatja a vállalkozásokat - közölte a brüsszeli testület kedden.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az uniós bizottsági közlemény Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztost idézte, aki azt mondta: a támogatás fontos az Ukrajna elleni orosz háború gazdasági hatásainak enyhítésére, ugyanis segíteni fogja a jelenlegi geopolitikai válság és az ahhoz kapcsolódó, Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciók által érintett ágazatokban működő magyar vállalkozásokat. Az uniós bizottsági közlemény szerint Magyarország által az ideiglenes uniós válságkeret alapján bejelentett program célja az Ukrajna elleni orosz háborúban érintett vállalatok közvetlen támogatása, adókedvezmények és kölcsönök biztosítása, valamint tőkejuttatás. Az intézkedés a pénzügyi szektor kivételével bármely ágazatban, mérettől függetlenül minden olyan vállalkozás előtt nyitva áll, amelyet hátrányosan érintenek a jelenlegi geopolitikai válság gazdasági hatásai és az ahhoz kapcsolódó szankciók - írták.

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

A támogatás jóváhagyásához az vezetett, hogy az Európai Bizottság megállapította: a magyar program összhangban áll az ideiglenes válságkeretben meghatározott feltételekkel. A támogatás nem haladja meg az elsődleges mezőgazdasági termelésben, a halászati és akvakultúra-ágazatban működő vállalatonként a 35 ezer eurót, az összes többi ágazatban működő vállalatonként pedig a 400 ezer eurót. Az állami támogatás olyan feltételekhez kötik, amelyek korlátozzák a verseny indokolatlan torzulását, ideértve azokat a biztosítékokat is, amelyek szavatolják, hogy az előnyt a pénzügyi közvetítők továbbadják a végső kedvezményezetteknek - tájékoztattak.

Az Európai Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a magyar program az ideiglenes válságkeretben meghatározott feltételekkel összhangban szükséges, megfelelő és arányos a magyar gazdaságban bekövetkezett komoly zavar megszüntetéséhez - tájékoztatott az brüsszeli testület. Az állami támogatás nyújtása legkésőbb december 31-ig valósulhat meg - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?