Hivatalos: nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor

agrarszektor.hu
Rókusfalvy Pál július elsejétől hivatalosan is kormánybiztos lett, a Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztosnak nevezte ki, így többek között neki kell kidolgoznia a 2023 és 2026 közi Nemzeti Bormarketing Stratégiát, valamint a végrehajtását is elő kell készítenie.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint így a kormánybiztos:

  • felügyeli a piackutatásokat, elemzéseket,
  • koordinálnia kell a nemzeti forrásból megvalósuló bormarketinget,
  • irányítja a bormarketing programok végrehajtását,
  • felügyeli a Magyar Bor márka használatát, elősegíti annak erősítését,
  • közreműködik a közösségi bormarketinghez kapcsolódó, állami források biztosítását szolgáló döntések előkészítésében és végrehajtásában,
  • közreműködik a bormarketinget érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában is.

Rókusfalvynak Pálnak együtt kell működnie a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, az Agrárminisztériummal, a külgazdaságért felelős miniszterrel (vagyis Szijjártó Péterrel) és a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel is - írja a hvg.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?