Több ezren tüntettek Brüsszelben: traktorokkal vonultak utcára a gazdák

Több ezren tüntettek Brüsszelben: traktorokkal vonultak utcára a gazdák

agrarszektor.hu
Több mint 2500 traktorral vonultak ki a flamand gazdák tüntetni Brüsszelben, hogy tiltakozzanak a nitrogén-kibocsátás korlátozására irányuló tervek ellen. Az Európai Bizottság az EU közös agrárpolitikája keretében nem folyósított forrásokat a flandriai régió mezőgazdasági termelőinek, mert nem találta elegendőnek a regionális kormány csökkentő intézkedéseit. A gazdák azt követelik, hogy a kormány vonja vissza a 2025-ig történő korlátozásokra vonatkozó terveit, különben képtelenek tovább folytatni mezőgazdasági, állattenyésztési tevékenységüket.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A viszonylag nagyszámú állattartás és a műtrágyák nagy volumenű használata, valamint a közlekedés és az építkezések miatt Belgiumban és Hollandiában egyaránt az uniós előírásoknál magasabb nitrogén-oxid-szintek kerültek a levegőbe és a vizekbe. A mezőgazdasági környezetszennyezésről szóló vita egyre inkább politikai kérdéssé válik az EU számos mezőgazdasági termelő országában, a megszorítások válságba sodorják a gazdaságokat, teljesen ellehetetlenítik azok működését - írja a MÁSZ.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31