Elindult a nagy pénzosztás: milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

Elindult a nagy pénzosztás: milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium kiemelt célja, hogy elősegítse az elismeréssel rendelkező termelői csoportok termelésének és teljesítményének piaci követelményekhez való illesztését. Valamint az áruk közös forgalmazását, ennek érdekében támogatja a termelői csoportokat - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkár emlékeztetett: a VP3-9.1.1-20 Termelői csoportok és szervezetek létrehozása című felhívásra benyújtott támogatási kérelmek közül újabb 8 kérelemre, mintegy 1,5 milliárd forint összeggel született támogatói döntés. Mint fogalmazott, a termelői csoportoknak a Vidékfejlesztési Program alapján két támogatási körben nyílt lehetőségük pályázati forráshoz jutni, amelyet szervezeteik megalakításával és működtetésével kapcsolatos költségek fedezetére fordíthatnak. Eddig 100 termelői csoport részére 14,29 milliárd forint támogatást ítéltek meg. A támogatási program lehetőséget ad arra, hogy a termelők összefogásával a nagytételben-vásárlók ellátását egységes minőségű és feldolgozottságú árualappal lehessen biztosítani, továbbá az összefogással a termelőknek lehetőségük adódik a piac befolyásolására, ezáltal magasabb jövedelem elérésére.

EZ IS ÉRDEKELHET

A termelői csoportok és termelői szervezetek a jövőben - immár a KAP Stratégiai Terv keretei között - is számíthatnak a megalakulás és működés kapcsán támogatásra, erre a célra a KAP Stratégiai Terv alapján 13,4 milliárd forint áll rendelkezésre

- fogalmazott Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?