Kinyíltak a pénzcsapok: milliárdokat osztottak szét a magyar gazdák között

Kinyíltak a pénzcsapok: milliárdokat osztottak szét a magyar gazdák között

agrarszektor.hu
Újabb 8 milliárd forint mezőgazdasági kisüzemet segítő támogatásról döntött a napokban az Agrárminisztérium. A Vidékfejlesztési Program egyik legsikeresebb intézkedése a tavaly novemberben lezárult, a mezőgazdasági kisüzemek támogatására irányuló, az ambícióik és adottságaik alapján fejlődőképes, vidéki térségekben elhelyezkedő, kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását elősegítő pályázati felhívás. A mostani döntéssel már több mint 80 milliárd forint támogatást ítéltünk meg több mint 14 ezer gazdálkodónak - közölte Nagy István agrárminiszter.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tárcavezető hangsúlyozta, egyre fontosabbá és értékesebbé válnak a helyben megtermelt, előállított termények, termékek, árucikkek, fontos a termelők és a vásárlók mikro szintű összekapcsolása, ehhez azonban a legkisebb üzemmérettel rendelkező - legtöbb esetben önerővel sem bíró - termelőknek segítségre van szüksége - írja közleményében az Agrárminisztérium. A felhívás keretében 15 000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott egyösszegű, átalány jellegű támogatásra nyújthattak be támogatási kérelmet a kisméretű üzemmel rendelkező őstermelők, és vállalkozások - emlékeztetett a miniszter.

Hozzátette, a támogatási konstrukció keretében közel 20 ezer támogatási kérelmet nyújtottak be, amelyből az eddig meghozott támogatói döntések eredményeként több mint 13 ezer termelő részesült 73 milliárd forintot meghaladó összegű támogatásban, a már kifizetett támogatás mértéke pedig 48,78 milliárd forint. A napokban újabb 1.263 kérelem esetében született pozitív támogatói döntés, amely 7,6 milliárd forint támogatás odaítélését jelenti az érintett gazdálkodók számára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?