Óriási beruházás Bőcsön: több mint 100 millióba került az új termelői piac

Óriási beruházás Bőcsön: több mint 100 millióba került az új termelői piac

MTI
Átadták a 118 millió forintból kialakított termelői piacot a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bőcsön. A beruházás teljes egészében kormánytámogatásból valósult meg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az eseményen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, egy település életén az új vagy felújított közösségi terek tudnak sokat változtatni, a termelői piacok pedig ilyen, fejlődést biztosító helyszínek. Ha a magyar mezőgazdaság értékeit kézzelfoghatóbbá akarjuk tenni, akkor a termelői piacoknak nagyon nagy jövője van, hiszen hazai termelők munkájával megtermelt, jó minőségű és egészséges terményeket lehet itt vásárolni - fogalmazott a miniszter. A két és fél év alatt elkészült beruházást méltatva elmondta, a Magyar falu program keretében sikerült egy hulladék elszállítására alkalmas teherautót is beszerezni.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, az itt élőknek fontos eredmény, hogy megépülhetett a termelői piac. A piactér lehetőséget ad a helyi termelőknek terményeik gyors és helyben történő értékesítésre, egészséges jó minőségű élelmiszereket kínálva - erősítette meg a képviselő.

A 118 millió forint értékű beruházást száz százalékban kormánytámogatásból valósította meg a bőcsi önkormányzat. Az épületben irodát, gombavizsgáló helyiséget, vizesblokkokat, raktárakat és két üzlethelyiséget alakítottak ki, a piac előtt parkolókat építettek.

(Címlapkép: MTI/Vajda János)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?