Agrárszektor Konferencia: miért jöjjön el az év csúcseseményére?

Agrárszektor Konferencia: miért jöjjön el az év csúcseseményére?

agrarszektor.hu
Minden agrárpiaci szereplő számára releváns információkat nyújthat az idei Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A konferencia napirendre tűzi mindazokat a témákat, amelyek meghatározhatják a különböző gazdálkodási méretű és tevékenységi körű agrárgazdasági vállalkozások jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási tevékenységeit.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Egyedülállóan gazdag programkínálatot nyújt az agrárgazdasági vállalkozások számára az Agrárszektor konferencia, amelyet az idén november 29-30-án rendez meg a Portfolio Csoport. A kétnapos eseménynek a siófoki Hotel Azúr Wellness és Konferencia Szálloda ad otthont.

A konferencia áttekintéséhez kattintson ide>>

A konferencia egyik legnagyobb értéke, hogy releváns információkat nyújthat az agrárium valamennyi szereplője számára rövid- és hosszabb távú eredményes üzleti döntéseikhez. Kiknek ajánljuk a rendezvényt

  • KIS- ÉS KÖZEPES GAZDÁLKODÓKNAK, ŐSTERMELŐKNEK, CSALÁDI GAZDÁLKODÓKNAK

A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó képet az agrárium helyzetről és jövőjéről, így a termelők egy helyen juthatnak hozzá a gazdálkodásukat érintő fontos információkhoz. A konferencia bemutatja, milyen támogatási és szabályozási változások várhatók jövőre, illetve a következő években, és ezek igényvételéhez a gazdálkodóknak milyen új feltételeket kell teljesíteniük.

  • NAGYGAZDÁLKODÓKNAK, MEZŐGAZDASÁGI VÁLLALATOKNAK

A vállalatvezetők tájékozódhatnak arról, mit jelenthet gazdálkodásuk számára az uniós agrárpolitikában végbemenő „zöld fordulat”, illetve milyen fejlesztési lehetőséget használhatnak ki a 2023-2027 közötti agrártámogatási ciklusban. A konferencia azzal is foglalkozik, hogy az agrárgazdaságban melyek lehetnek a perspektivikus befektetési területek, és milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a fejlesztési döntésekhez.

  • ÉLELMISZERIPARI VÁLLALATOKNAK

A konferencia kiemelten fókuszál arra, hogy a hazai élelmiszeripari vállalatok fejlesztése prioritást élvez majd az uniós Közös Agrárpolitika új támogatásai között. Szó lesz arról, hogy az egyes iparágakban milyen korszerűsítésekre lenne szükség, illetve milyen előnyöket és kockázatokat kell majd mérlegelni a pályázatok elkészítésekor és benyújtásakor. Téma lesz az is, hogy az élelmiszeripari cégeknek milyen kereskedelmi elvárásoknak kell megfelelniük és milyen tendenciákra kell számítaniuk az inflációval és keresletcsökkenéssel sújtott hazai élelmiszerpiacon.

  • NÖVÉNYTERMELŐKNEK

A gazdálkodók információkat kaphatnak arról, mely okok játszanak közre a világpiaci terményár-ingadozásokban, és milyen tendenciákra lehet számítani a következő időszakban. Emellett a konferencián szó lesz a legfontosabb inputpiaci trendekről is, így a termelők képet kaphatnak arról, milyen növényeket érdemes vetniük, illetve gazdálkodásuk mennyire lehet eredményes.

  • ÁLLATTENYÉSZTŐKNEK

A konferencián megtudhatják, hogyan alakulnak az árviszonyok a takarmánypiacon, illetve születnek-e intézkedések a drasztikus költségnövekedések és a kedvezőtlen piaci helyzet kompenzálására. Emellett szó lesz az ágazat fejlesztési és egyéb támogatásairól, illetve az állattenyésztést forradalmasító legfrissebb innovációkról is.

  • MEZŐGAZDASÁGI GÉPVÁSÁRLÓKNAK

A résztvevők megismerkedhetnek azzal, milyen új fejlesztéseket és eszközöket használhatnak fel a precíziós gazdálkodásban, és a vásárlásokhoz rövid- és hosszabb távon milyen támogatásokat vehetnek igénybe. A konferencia bemutatja azt is, hogy a gazdálkodásban milyen előnyei lehetnek az agrárdigitalizációs fejlesztéseknek, és ezek megvalósításához milyen beruházásokra van szükség.

  • AGRÁRPÁLYÁZATOK BENYÚJTÓINAK

A konferencia kiemelten foglalkozik azzal, hogy a kormány miként kívánja felhasználni azt a több ezermilliárdos vidékfejlesztési forrást, amely a hazai társfinanszírozás növelésével 2023-2027 között rendelkezésre áll. A rendezvényen tájékozódni lehet arról, milyen új pályázatokat lehet majd benyújtani 2024-ben, illetve az azt követő években, és hogyan változnak majd a sikeres pályázást befolyásoló szabályozási feltételek.

  • FÖLDTULAJDONOSOKNAK ÉS FÖLDBÉRLŐKNEK

A földpiac szereplői információkhoz juthatnak arról, milyen további földforgalmi szabályozási változtatásokra számíthatnak a hazai földpiacon. A konferencia sorra veszi a legfontosabb földpiaci trendeket, valamint a földárakat, illetve az adásvételeket és a haszonbérleteket befolyásoló folyamatokat.

  • AGRÁRHITELEK IGÉNYLŐINEK

Neves pénzügyi szakemberek nyújtanak tájékoztatást arról, hogyan változnak a bankok hitelezési követelményei, és melyek azok az új feltételek, amelyeknek eleget kell tenniük az agrárgazdasági szereplőknek. A konferencián szó lesz az új banki hiteltermékekről, illetve a finanszírozás és a forráshoz jutás további könnyítéseiről is.

A konferencia részletes programjához kattintson ide>>

A rendezvényen az államigazgatási, a pénzügyi, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra első számú vezetői nyújtanak részletes tájékoztatást a piaci szereplőket érintő legaktuálisabb témákban. Így a konferencia az agráriumban érdekelt minden szereplőnek - a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszeripari cégeknek, a kereskedőknek, az inputgyártóknak és -forgalmazóknak, az integrátoroknak, a finanszírozó szervezeteknek és az egyéb szolgáltatóknak - releváns és tartalmas tájékozódási-üzleti lehetőséget nyújt.

Az előadók áttekintéséhez kattintson ide>>

A részvételi és jelentkezési feltételek a www.portfolio.hu portál konferencia menüpontjában, az Agrárszektor Konferencia hivatalos weboldalán ismerhetők meg. A Portfolio Csoport a részvételhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai és szaktanácsadói számára 35 százalékos jegyvásárlási kedvezményt biztosít.

A részvételi feltételekért kattintson ide>>

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?