Több milliárdos természetvédelmi fejlesztés zárult le a Hanságban

Több milliárdos természetvédelmi fejlesztés zárult le a Hanságban

agrarszektor.hu
A Hanság élőhelyfejlesztési projekt fő célja a területen védett, illetve a Natura 2000 élőhelyek javítása, az ökológiai folyamatok nyomon követése, valamint a területkezelési infrastruktúra bővítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Lébényben, a Hanság élőhelyfejlesztési projekt átadóján.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy „A Hanság természetes élőhelyeinek komplex helyreállítása és fejlesztése” című projekt 2016-ban indult és mintegy 2,7 milliárd forintból valósult meg. Ennek köszönhetően jelentősen javulhatott a terület ökológiai állapota. Így a programban többek között földutakat újítottak fel, csaknem 24 kilométeren. A Fehér-tó, a Barbacsi-tó és a Kónyi-tó természeti értékmegóvása részeként elvégezték a tómedrek iszapkotrását és javították a vízállásukat. Megtisztították a területeket a nem őshonos növényektől, majd helyreállították az elcserjésedett, fás- és lágyszárú özönnövényekkel teli gyepterületeket. Mindezek mellett újranyitották a Hany Istók-tanösvényt, elvégezték a vízelvezető árkok és csatornák rehabilitációját, valamint a vízkormányzó műtárgyak építését - sorolta a miniszter.

Nagy István emlékeztetett, az idén záruló KEHOP és VEKOP finanszírozású természetvédelmi fejlesztéscsomag megvalósításában az elmúlt év nagy előrelépést hozott. A támogatások felhasználását tekintve ugyanis egy éve 65% körüli készültséget regisztrálhattunk, ami 68 projekt sikeres lezárását jelentette. Az elmúlt egy év alatt további 30 projekt lezárásával ez az arányt 91%-ra emelkedett - húzta alá a tárcavezető.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?