Van bőven magyar méz, de alig vesszük: miért nem kell senkinek?

Van bőven magyar méz, de alig vesszük: miért nem kell senkinek?

agrarszektor.hu
Nyomott áron, vagy sehogy sem tudják eladni a mézet a magyar méhészek, sok helyen hordókban áll a nektár. Rengetegen már teljesen felélték a tartalékaikat, mert befektetés nélkül, nem tudnak működni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A napokban rendezték meg a  23. Dél-Dunántúli Regionális Méhésztalálkozót Kaposváron - írja a sonline.hu. Az eseményen Horváth Zsolt, a Kaposvár és Környéke Méhészeinek Egyesülete elnöke elmondta, sok méhésznél hordókban áll a nektár, mert nem tudják eladni.

A méz értékesítése problémát jelent, sok méhész csak nagyon nehezen tudja értékesíteni a jó minőségű termelői mézt. És olyan nyomott áron vásárolják fel, amivel már hosszú évek óta nem találkoztunk. Ahhoz pedig, hogy megfelelő színvonalon és mennyiségben termeljenek, a méhek jó kondícióban legyenek a tavaszi, termelési időszakra, be kell ruházni. Sokan már felélték a tartalékaikat, mert befektetés nélkül, nem tudunk működni

- tette hozzá. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?