Több ezer négyzetméteren lángolt és félig leégett egy budapesti kertészet

Több ezer négyzetméteren lángolt és félig leégett egy budapesti kertészet

MTI
2024. február 6-án kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A csarnokszerű épület, amelyben a lángok felcsaptak, a Meddőhányó utcában található. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak. A munkálatokat a dél-pesti önkéntes tűzoltók is segítik - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda reggel közölte az MTI-vel, hogy Eloltották a lángokat a XXIII. kerületi Meddőhányó utcában kigyulladt kertészetben. A kedden késő este felcsapó tűz miatt teljes terjedelmében égett és szinte megsemmisült egy mintegy ötezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes, lemez oldalfalú, csarnokszerű épület, amelyben nagy mennyiségű kertészeti felszerelés volt. A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat - közölték.

FRISSÍTÉS: A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda délelőtt közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűz a szomszédos létesítményeket is közvetlenül veszélyeztette, de a többméteres lángok továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták, majd eloltották a tüzet. A tűzoltásban hetven tűzoltó huszonegy tűzoltó gépjárművel vett részt - tették hozzá. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?