Figyelmeztetik a horgászokat: szigorú szabályok lépnek életbe áprilistól

Figyelmeztetik a horgászokat: szigorú szabályok lépnek életbe áprilistól

agrarszektor.hu
Március 1-jétől kezdetét vette a Balatonon és a vízrendszerén az általános ragadozóhal-fogási tilalom, április 1-jétől pedig életbe lép az úgynevezett „csónakos tilalom” is. A tavasz beköszöntével országszerte életbe lépett a balin, a süllő, a kősüllő és a sügér fajlagos fogási tilalma a Balatonnál, a csukáé pedig már február 1. óta tart. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nemcsak megtartani tilos ezeket a halfajokat, hanem rájuk horgászni is. Március 1. és április 30. között csalihalat, halszeletet, műcsalit bármely horgászhelyen (parton, stégen, vízi járművön, vízben állva stb.) tartani, azzal horgászni, továbbá süllőt, balint, csukát, kősüllőt és sügért megtartani tilos - írja a balatonihal.hu. Április 1-jétől pedig az úgynevezett „csónakos tilalom” lép életbe. Eszerint a pontosan meghatározott parti sávban szabad csak vízi járműből horgászni, és onnan is csak nappal, illetve csak békés halakra. A négy, úgynevezett kíméleti területen pedig kizárólag partról szabad horgászni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Akinek a kikötője ezen kíméleti területeken belül helyezkedik el és úgy dönt, hogy áprilisban mégis csónakkal indulna horgászni, kérjük hogy a lehető legrövidebb úton hajózva, a felszerelését összecsomagolt állapotban tartva érje el a legközelebbi, még engedélyezett térséget ahol már szabad horgásznia, illetőleg a visszafelé úton is hasonlóképpen törekedjen a félreértések elkerülésére

- emelte ki a lap.

Fontos megemlíteni, hogy idén április utolsó napja hétköznapra esik, a süllő, a balin, a sügér és a csuka tilalma is április 30-án éjfélig tart. Ezért tartsuk szem előtt, hogy a „ragadozós szezon” május 1-jén veszi kezdetét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?