Szójakereskedőkre csapott le a hatóság itthon: letartóztatás lett a vége

Szójakereskedőkre csapott le a hatóság itthon: letartóztatás lett a vége

MTI
Öt embert hallgattak ki gyanúsítottként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi nyomozói, miután a szójadarával üzletelő banda 1,5 milliárdos vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek az áfa eltüntetésével.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A NAV azt közölte az MTI-vel, hogy a brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával. Az első magyarországi kereskedők időről-időre cserélődtek, élükön stróman ügyvezetők álltak, míg a társaságok tényleges irányítója valójában egy sárvári férfi volt; ő állapodott meg az eladók és a vevők képviselőivel, valamint az ügyletekben részt vevő cégekről is ő döntött.

A közlemény szerint a bűnbanda ellen az ország több pontján zajló akcióban bevetési járőrök és informatikusok segítették a pénzügyi nyomozók munkáját. A bűnügyi szakterület munkatársai az okozott vagyoni hátrány megtérítésére 1,7 milliárd forintot meghaladó összegben zároltak gépkocsikat, ingatlanokat, illetve követeléseket.

A NAV munkatársai öt embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként költségvetési csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetése miatt. Közülük egy testvérpárt, a sárvári férfit és fivérét őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?