2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Agrárpénzek

305-nél kezdi a hetet a forint

Minimális gyengüléssel kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, de így is 305 alatt indul a hét. A dollár a múlt héten sem tudott érdemben erősödni, még egy tisztességesebb korrekcióra sem telik az amerikai devizától - írja a Portfolio.
 
 

Hétfő reggel 304,95-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 259,93-nál járt a magyar fizetőeszköz, vagyis hiába gyengülünk, még mindig a 260-as lélektani határ környékén jár a jegyzés.

305-nél kezdi a hetet a forint


A forint versenytársai közül a lengyel zloty szintén mérsékelt gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona gyakorlatilag stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,05 százalékot veszített, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengüléssel kezdte a hetet.

A dollártól egyre többen várnak legalább átmeneti korrekciót az elmúlt hetek zuhanása után, ez azonban a múlt héten sem érkezett meg. Így az utóbbi egy hónapban 2,7 százalékot esett az amerikai fizetőeszköz az euróval szemben. Hétfő reggel 0,2 százalékos erősödést mutatott a dollár, így 1,1728-ig esett a keresztárfolyam.

305-nél kezdi a hetet a forint


Ma elsősorban az eurózónás inflációra lesz érdemes figyelni, magyar idő szerint délelőtt tizenegykor érkezik a friss statisztika. Emellett hajnalban már megjelent egy kínai bmi-adat, illetve Németországból jön kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó adat.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi, Faludi Imre

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben