40 ezer euró: ennyit fizetnek a nyerteseknek Lázárék

agrarszektor.hu
A vidéki térség mezőgazdasági vállalkozásainak jövedelemstabilizálását, valamint a mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítását szolgálja a Lázár János vezette Miniszterelnökség 2016. augusztus 25-én megjelent pályázata. A Vidékfejlesztési Program legújabb kiírásának keretösszege 13,85 milliárd forint.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A "Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozások indítása" című pályázati felhívás keretében a mezőgazdasági termelők, illetve magánszemélyek maximum 40 000 eurónak megfelelő forintösszegre nyújthatják be igényüket. Az elnyert támogatást öt éves kötelezettségvállalás mellett, két részletben kaphatják meg az üzleti tervben megfogalmazott célok megvalósításához.

A kormány a 2014-2020 közötti uniós programozási időszakban a vidéki térség életminőség javítását, vidéki munkahelyek megőrzését és újak teremtését prioritásként kezeli - derül ki a Miniszterelnökség közleményéből. Ennek eredményeként a pályázatok értékelése szempontjából kiemelt jelentősége van az üzleti tervben foglaltaknak, illetve annak, hogy az igénylő - többletfoglalkoztatás mellett - tanyás településen, tanyagazdaságban, vagy aprófalvakban kívánja megvalósítani elképzelését.

Eddig több mint 900 milliárdra írtak ki pályázatokat
A mostani felhívással együtt ez idáig a Vidékfejlesztési Programban összesen 36 darab pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig több mint 900 milliárd forintot hirdetett meg.

A most megjelent vidékfejlesztési pályázatra 2016. október 24. és 2018. október 23. között nyújthatják be kérelmüket az érintettek a www.mvh.gov.hu weboldalon. Az első értékelési szakasz 2016. november 24-ig tart. Az értékelési határnapokig benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?