2020. június 1. hétfő Tünde

Hírek - Agrárpénzek

Az amerikai szójabab- és kukoricatermés hivatalos becslései optimisták

A Lanworth nevű elemző csoport, amely műholdas adatok alapján méri fel a gabonatermést, a kormány becsléséhez képest 570 vékával kevesebbre tette az aktuális kukoricatermést Amerikában, emlékeztetve mindenkit az időjárás okozta károkra és a gyérebb vetési időszakra.
 
 

A szakértői tanács, ami bár elég komor képet fest az ország szójababtermését illetően az Amerikai Mezőgazdasági Intézethez képest, mégis úgy számítja, hogy mind az olajnövények, mind a kukoricatermés mennyisége megközelíti majd a vezető mezőgazdasági államokban (Illinoisban, Nebraskában és Iowában) megszokott értékeket.

Mindazonáltal a környező területeken a hiány körülbelül 7-9 százalékra lesz tehető. A legnagyobb hiány a déli, szárazság által sújtott részeken, valamint a keleti kukoricavidékeken várható, ahol a különösen későn és csapadékos időjárásban lezajlott vetést egy forró és száraz időszak követte.

A műholdas képek alapján a növényzet sűrűsége kiemelkedően alacsony Kelet-Indiana, Közép- és Dél-Kansas, Észak-Nyugat-Ohio és Dél-Michigan területén. A kukoricatermést az aratási adatokat összevetve 83,99 hektárra becsülték, ami mintegy 900.000 hektárral kevesebb, mint az USDA szerint. A végső összesítésben 12,9 milliárd véka szerepel, ami a hivatalos előrejelzés (13,47 billiárd) alatt marad.

Ezek a becslések egy igen megbízható szakértői körtől származnak, ráadásul egy olyan periódusban, amikor mind az olajnövények, mind a kukoricatermés eredetileg szűkösen voltak betervezve.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu